• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Celerová krémová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Celerová krémová polévka

autor: T.Steidenova
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celerová krémová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g celer
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g brambory
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce máslo
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 900
      ml vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Celer a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Citron omyjeme a okrájíme z něj proužky kůry, z poloviny citronu vymačkáme šťávu.
2
V kastrolu orestujeme celer a cibuli, zalijeme 200 ml smetany, přidáme kůru a přivedeme k varu. Poté přilijeme vývar, přidáme brambory, ocet, šťávu z citronu, cukr, sůl a pepř. Opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a pomalu vaříme, dokud brambory a celer nezměknou.
3
Polévku odstavíme, vyndáme z ní citronovou kůru a rozmixujeme dohladka, znovu přivedeme k varu.
4
V misce rozšleháme zbytek smetany se žloutky. Polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní žloutky se smetanou, případně ji dochutíme solí. Polévku již nevaříme.
5
Podáváme s krutony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou

Celerová krémová polévka se…

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Celerová polévka IV.

Celerová polévka IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ifonne | 18. 11. 2015 16:16

    Ups! rozmixovala jsem i citronovou kuru :D ale chutna to dobre :)

  • Zuzka | 12. 7. 2015 14:35

    naše rodina celer miluje v jakékoliv podobě, takže touto polévkou jsem se velmi zavděčila. Místo vývaru jsem použila 2 ks Bohatý bujon Knorr kuřecí v kelímku, mám ho moc ráda a používám téměř do každé polévky, je bez glutamátu, přidaných barviv a konzervantů, takže nemám výčitky, že nevařím svůj domácí vývar. A taky samozřejmě z časových důvodů je to pro mně výhodnější. Ocet jsem taky nepřidávala, byla kyselá akorát. Doporučuji.

  • Petrusche | 16. 2. 2015 10:26

    Vynikající polévka. Vynechávám ocet, je tam citronová šťáva, ta to dokonale okyselí. Ocet je zbytečně aromatický.

  • KaRa | 10. 4. 2014 11:43

    Vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Citron Cukr Máslo Ocet Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vývar Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Plněné batáty
Plněné batáty
41
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
38
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
30
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva -…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer z trouby
Celer z trouby
Celerák na plech
Celerák na plech
Celerová krémová polévka se schwarzwaldskou šunkou
Celerová krémová polévka se…
Celerová omeleta
Celerová omeleta
Celerová polévka II.
Celerová polévka II.
  • Recepty.cz
  • Celerová krémová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact