Celer pokrájíme na plátky, které uvaříme v osolené vodě s octem na skus, pak scedíme, pokrájíme na kostky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou slaninu, Nivu, žloutky, opepříme a promícháme. Nakonec vmícháme sníh, směs dáme do mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou a zapečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovou oblohou.
Zajímavé a dobré. Zbyl mi celer a jelikož ho moc často nevyužívám, tak jsem hledala kam s ním. Díky za recept. :-)
Jitka
|2. 1. 2017 18:44
Vyborne :-))
Eva Hubičková
|29. 1. 2016 13:31
Vynikající, není co vylepšovat.
Petra
|24. 3. 2015 13:17
Děkujeme za skvělý oběd, bylo to výborné :-) .
Slávka Votavová
|21. 6. 2014 22:31
Celer máme rádi jakkoli upravený. Pěkný recept a za něj velká pochvala.
Radka
|26. 2. 2014 18:19
Celer mám ráda a přidávám ho všude, kde se dá. Do polévek, pomazánek atd. No a takhle pečený je také výborný a nechal by se jíst samotný, myslím bez přílohy. Budu péct často a obměňovat chutě.