Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme přidat bujon. To záleží na chuti každého.
2
Po uvaření a zchladnutí pokrájíme celer na kostičky, které namočíme a obalíme v tempuře umíchané z ledové vody, soli, kukuřičné a hladké mouky a dostatečného množství koření na dochucení dle vlastní chuti.
3
Během prudkého smažení na rozpálené pánvi s trochou oleje od sebe jednotlivé kostičky oddělíme a smažíme ze všech stran dozlatova a dokřupava. Smažíme v jedné vrstvě a pokud máme menší pánev, tak třeba nadvakrát.
4
Podáváme samostatně s různými dipy a studenými omáčkami, nebo s bramborem či bramborovou kaší jako hlavní bezmasý chod, či jako přílohu k masu, místo hranolek nebo amerických brambor či místo brambůrků a oříšků k televizi.
5
Každý kousek celeru nemusí být po osmažení dokonale obalený. I v nepřesnosti je síla a odtržené křupavé těstíčko má také své kouzlo.