• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Celer smažený v kořeněné tempuře
Napište svůj komentář k receptu

Celer smažený v kořeněné tempuře

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné tempuře
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks celer větší
    • sůl nebo bujon
    • olej na smažení
  • Tempura
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kukuřičná mouka
    • 1,50
      dl studená voda cca
    • sůl
    • koření dle chuti: kari, adžika, tandoora...

Postup přípravy receptu

1
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme přidat bujon. To záleží na chuti každého.
2
Po uvaření a zchladnutí pokrájíme celer na kostičky, které namočíme a obalíme v tempuře umíchané z ledové vody, soli, kukuřičné a hladké mouky a dostatečného množství koření na dochucení dle vlastní chuti.
3
Během prudkého smažení na rozpálené pánvi s trochou oleje od sebe jednotlivé kostičky oddělíme a smažíme ze všech stran dozlatova a dokřupava. Smažíme v jedné vrstvě a pokud máme menší pánev, tak třeba nadvakrát.
4
Podáváme samostatně s různými dipy a studenými omáčkami, nebo s bramborem či bramborovou kaší jako hlavní bezmasý chod, či jako přílohu k masu, místo hranolek nebo amerických brambor či místo brambůrků a oříšků k televizi.
5
Každý kousek celeru nemusí být po osmažení dokonale obalený. I v nepřesnosti je síla a odtržené křupavé těstíčko má také své kouzlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřest v tempuře smažený

Chřest v tempuře smažený

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Ze zeleniny Zeleninové Slané Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Koření Kukuřičná mouka Olej Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Pikantule

Pikantule

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Mexické maso

Mexické maso

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

522
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
478
Máslové řízky
Máslové řízky
340
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po…
23
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Trápení Lucie Šlégrové (43): Ukázala bolestivý zánět na obličeji!

Trápení Lucie Šlégrové (43): Ukázala bolestivý zánět na obličeji!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer se sardelovou pastou
Celer se sardelovou pastou
Celer se sezamem
Celer se sezamem
Celer z trouby
Celer z trouby
Celerák na plech
Celerák na plech
Celerová krémová polévka
Celerová krémová polévka
  • Recepty.cz
  • Celer smažený v kořeněné tempuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact