Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (můžeme dát do vody i trochu octa nebo citronové šťávy). Pak ho nakrájíme na slabší plátky (4 - 5 mm). Plátek celeru potřeme silnější vrstvou šunkového sýru a přitiskneme k němu druhý plátek celeru. Takto potřené a k sobě slepené dva plátky celeru obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci s česnekem(dle chuti) a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a tatarkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dája
|29. 9. 2015 11:58
Vyzkoušeno a výborný :-D
Zuzana Láchová
|10. 8. 2013 15:00
S okurkovým salátem naprosto mňamkové sobotní jídlo, děkuji za inspiraci i dobudoucna.
Řepková
|7. 4. 2013 19:37
Takhle připravený celer nám moc chutnal :-) . Dělala jsem vždycky jen celer na plátky, klasicky obalený a s tatarkou a toto je příjemná změna a jak pravil náš dorostenec - vyšší level :-) . S pomazánkovým máslem brzy vyzkouším také, to je výborný nápad!
Místo taveňáků jsem dala šunkové pomazánkové máslo a byla to neskutečná a docela levná dobrota :-)) . Zase nějaký nový recept, kdo má taky pořád vymýšlet co vařit :-! .