• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 7
      ks bobkový list
    • 6
      stroužek česnek
    • 30
      g máslo
    • 200
      g kroupy
    • 1
      ks cibule
    • 800
      g čerstvé houby
    • 0,25
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • 150
      ml smetana
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem, posypeme tymiánem a 6ti bobkovými listy a nakonec nahoru prolisujeme 4 stroužky česneku. Celer po stranách pevně zabalíme do alobalu, nahoře necháme otevřený. Máslo položíme navrch tak, aby při pečení rovnoměrně stékalo po celeru dolů a pak alobal pevně uzavřeme. Pečeme v pečící formě či na plechu 2 hodiny nebo dokud není měkký.
2
Cca po hodině pečení se vrátíme do kuchyně a uvaříme si přílohu a houbovou omáčku. Cibuli a zbylý česnek nakrájíme na plátky a za občasného míchání smažíme v pánvi na olivovém olei cca 10 min nebo dokud nezvláční. Během smažení cibule s česnekem si očistíme houby a nakrájíme na jemné plátky. Přidáme houby na pánev a za občasného míchání smažíme 20 min nebo až houby zezlátnou.
3
Dáme si vařit kroupy dle návodu na obalu.
4
K zezlátlým houbám přidáme bujon, zbylý bobkový list a zalijeme 200ml vroucí vody. Necháme na mírném plameni zhoustnout skoro do vyvaření veškeré tekutiny, vmícháme smetanu a hořčici a na mírném plameni povaříme ještě 5 min. Osolíme a opepříme.
5
Asi 10 min před dopečením celeru rozevřeme opatrně alobal a každých pár minut celer potíráme rozpuštěným máslem, aby získal krásnou barvu. Scedíme kroupy, osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě kapku olivového oleje. Celer servírujeme na plátky jako masovou pečeni, zakapeme šťávou, kterou pustil a podáváme s houbovou omáčkou a kroupami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

Pečený celer s hruškami

Pečený celer s hruškami

Zvolna pečený celer

Zvolna pečený celer

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Obiloviny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé houby Česnek Cibule Hořčice Knorr Bohatý bujon zeleninový Kroupy Máslo Olivový olej Pepř mletý Smetana Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Melounový salát

Melounový salát

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Domácí lučina
Domácí lučina
15
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Carská pomazánka
Carská pomazánka
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s taveným šunkovým sýrem
Celer s taveným šunkovým sýrem
Celer s uzeným masem - zapékaný
Celer s uzeným masem - zapékaný
  • Recepty.cz
  • Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact