Z hladké mouky, mléka a kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kynuté těsto a dáme kynout. Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, bez oleje ji nandáme do mletého masa, opepříme, osolíme a přidáme ještě najemno nakrájenou syrovou cibuli a rukou řádně promačkáme.
2
Když je těsto vykynuté, utrhnem si kousíček, rozválíme na kolečko a do půlky nandáme směs z mletého masa, rozetřeme. Přehneme napůl a slepíme okraje. Položíme na tác posypaný hladkou moukou a balíme další (mezitím čebureky ještě kynou). Když máme vše nabalené, rozpálíme na pánvy větší množství oleje a opékáme z obou stran pozvolna dozlatova až tmavě hněda, aby těsto křupalo.
3
Dodatek: do těsta dáváme lžíci oleje proto, aby těsto po upečení pěkně křupalo a nebylo jako beton.