• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
Napište svůj komentář k receptu

Ceasar salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceasar salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g salát Zelený tvrdšího typu
    • 100
      g slanina 50 - 100 g
    • parmazán Strouhaný nebo plátkový
    • 2
      plátek veka Nebo toustový chléb
    • 1
      ks vejce Podle porcí
  • Dresing
    • 1
      lžíce ančovičky
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice Malá
    • 1
      lžíce parmazán Najemno nastrouhaného
    • citronová šťáva Z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

1
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
2
**Připravíme dresing:** do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience - ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.
3
Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.
4
Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.
5
Je to v podstatě hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový salát s jablky

Mrkvový salát s jablky

Rajčatový salát III.

Rajčatový salát III.

Ledový salát s buřtíkovými nudličkami

Ledový salát s buřtíkovými nudličkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Domča@Lea
    Domča@Lea | 23. 9. 2012 18:22

    Výborný :) opravdu doporučuji :)

  • Daniella O. | 8. 10. 2010 18:11

    Patri do kategorie "Salaty" :-)

  • Hana vac. | 5. 3. 2007 08:07

    Tak pry je to jedno,muze byt pasta

  • Hana vac. | 4. 3. 2007 19:17

    Ja nemam vyzkouseno s pastou,ale asi v pripade nouze to pujde.Nekde pridavaji jeste ancovicky primo do salatu,ale maji moc vyraznou chut a tak v dresingu uplne staci.Kazdopadne ancovicky budou urcite lepsi.Prodavaji i uplne malinky baleni a muzete je pouzit treba i na pizzu.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 18:19

    Dají se ančovičky nahradit sardelovou pastou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Dopolední svačina Svačina Syrové Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Citronová šťáva Hořčice Olej Parmazán Pepř mletý Salát Slanina Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Mramorové maso

Mramorové maso

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Lívance II.

Lívance II.

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
15
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
14
Skořicové rohlíčky
Skořicové rohlíčky

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact