• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
Napište svůj komentář k receptu

Ceasar salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceasar salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g salát Zelený tvrdšího typu
    • 100
      g slanina 50 - 100 g
    • parmazán Strouhaný nebo plátkový
    • 2
      plátek veka Nebo toustový chléb
    • 1
      ks vejce Podle porcí
  • Dresing
    • 1
      lžíce ančovičky
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice Malá
    • 1
      lžíce parmazán Najemno nastrouhaného
    • citronová šťáva Z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

1
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
2
**Připravíme dresing:** do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience - ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.
3
Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.
4
Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.
5
Je to v podstatě hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Jarní bramborový salát s vejcem

Jarní bramborový salát s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Domča@Lea
    Domča@Lea | 23. 9. 2012 18:22

    Výborný :) opravdu doporučuji :)

  • Daniella O. | 8. 10. 2010 18:11

    Patri do kategorie "Salaty" :-)

  • Hana vac. | 5. 3. 2007 08:07

    Tak pry je to jedno,muze byt pasta

  • Hana vac. | 4. 3. 2007 19:17

    Ja nemam vyzkouseno s pastou,ale asi v pripade nouze to pujde.Nekde pridavaji jeste ancovicky primo do salatu,ale maji moc vyraznou chut a tak v dresingu uplne staci.Kazdopadne ancovicky budou urcite lepsi.Prodavaji i uplne malinky baleni a muzete je pouzit treba i na pizzu.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 18:19

    Dají se ančovičky nahradit sardelovou pastou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Dopolední svačina Svačina Syrové Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Citronová šťáva Hořčice Olej Parmazán Pepř mletý Salát Slanina Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Výborný dresing

Výborný dresing

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact