• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
Napište svůj komentář k receptu

Ceasar salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceasar salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g salát Zelený tvrdšího typu
    • 100
      g slanina 50 - 100 g
    • parmazán Strouhaný nebo plátkový
    • 2
      plátek veka Nebo toustový chléb
    • 1
      ks vejce Podle porcí
  • Dresing
    • 1
      lžíce ančovičky
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice Malá
    • 1
      lžíce parmazán Najemno nastrouhaného
    • citronová šťáva Z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

1
Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.
2
**Připravíme dresing:** do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience - ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.
3
Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.
4
Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.
5
Je to v podstatě hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní bramborový salát s vejcem

Jarní bramborový salát s vejcem

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Domča@Lea
    Domča@Lea | 23. 9. 2012 18:22

    Výborný :) opravdu doporučuji :)

  • Daniella O. | 8. 10. 2010 18:11

    Patri do kategorie "Salaty" :-)

  • Hana vac. | 5. 3. 2007 08:07

    Tak pry je to jedno,muze byt pasta

  • Hana vac. | 4. 3. 2007 19:17

    Ja nemam vyzkouseno s pastou,ale asi v pripade nouze to pujde.Nekde pridavaji jeste ancovicky primo do salatu,ale maji moc vyraznou chut a tak v dresingu uplne staci.Kazdopadne ancovicky budou urcite lepsi.Prodavaji i uplne malinky baleni a muzete je pouzit treba i na pizzu.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 18:19

    Dají se ančovičky nahradit sardelovou pastou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Dopolední svačina Svačina Syrové Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Citronová šťáva Hořčice Olej Parmazán Pepř mletý Salát Slanina Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

84
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
64
Smoothie s kokosovým mlékem
Smoothie s kokosovým…
60
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Ceasar salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact