Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořč. prášek, patlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu.
2
Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme ještě 2 týdny "táhnout". Nezavařujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Pátková
|10. 7. 2008 21:32
Terezko, a Jarko pojďme na chat, Jana
Tereza J.
|10. 7. 2008 21:15
Ahoj Jaurška, ty si ako pri PC ??? Veď si sa lúčila na celé prázdniny ?!?
Jarka O.
|10. 7. 2008 20:48
Přesně tak , jak říká Tereza. Čatní se podává k masům jako hořčice nebo dresinky, připravit se dá téměř z čehokoliv jak nasladko tak naslano. No a rebarborové čatní jsem ještě nezkoušela, tak jdu na to...
Majka
|10. 7. 2008 20:45
Také milujeme čatní a toto z rebarbory mě zaujalo, tak už se hezky ukládá ve skleničkách...
Tereza J.
|10. 7. 2008 15:01
Každé čatní sa podáva k mäsu, je to studená omáčka. Zjednodušene sa dá povedať, že čatní môžete použiť všade tam, kde by ste použili horčicu, k teplým ale aj studeným mäsám. Každé čatní mám veľmi rada, hlavne jablkové a egrešové. Toto z rebarbory ešte nemám, dávam si do obľúbených.
Miroslava Severová
|10. 7. 2008 09:42
A to se pak podává k masu ? Na buchtu to asi nebude když tam je česnek a cibule.