• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čatní z rebarbory
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z rebarbory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z rebarbory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 6 sklenic (po 225 ml)
    • 1
      kg rebarbora
  • Koření
    • 2
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý Kuliček
    • 4
      ks nové koření Kuličky
    • 200
      ml vinný ocet
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 150
      g fíky Sušené
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička zázvor Strouhaný
    • 1
      lžička hořčičný prášek

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořč. prášek, patlíček s kořením a rebarboru a vaříme asi 1 hodinu.
2
Poté vyndáme pytlíček s kořením, naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. Pak necháme ještě 2 týdny "táhnout". Nezavařujeme.
3
Trvanlivost je min. 6 měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci z rebarbory

Šneci z rebarbory

Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jablečné čatní

Jablečné čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Pátková | 10. 7. 2008 21:32

    Terezko, a Jarko pojďme na chat, Jana

  • Tereza J. | 10. 7. 2008 21:15

    Ahoj Jaurška, ty si ako pri PC ??? Veď si sa lúčila na celé prázdniny ?!?

  • Jarka O. | 10. 7. 2008 20:48

    Přesně tak , jak říká Tereza. Čatní se podává k masům jako hořčice nebo dresinky, připravit se dá téměř z čehokoliv jak nasladko tak naslano. No a rebarborové čatní jsem ještě nezkoušela, tak jdu na to...

  • Majka | 10. 7. 2008 20:45

    Také milujeme čatní a toto z rebarbory mě zaujalo, tak už se hezky ukládá ve skleničkách...

  • Tereza J. | 10. 7. 2008 15:01

    Každé čatní sa podáva k mäsu, je to studená omáčka. Zjednodušene sa dá povedať, že čatní môžete použiť všade tam, kde by ste použili horčicu, k teplým ale aj studeným mäsám. Každé čatní mám veľmi rada, hlavne jablkové a egrešové. Toto z rebarbory ešte nemám, dávam si do obľúbených.

  • Miroslava Severová | 10. 7. 2008 09:42

    A to se pak podává k masu ? Na buchtu to asi nebude když tam je česnek a cibule.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Fíky Hořčičný prášek Hřebíček Nové koření Pepř mletý Rebarbora Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

126
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
66
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Čatní z rebarbory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact