• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čatní z červených blum
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z červených blum

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 800
      g bluma
    • 400
      g cukr
    • 6
      česnek stroužků
    • 6
      ks chilli papričky
    • 5
      ks hřebíček
    • 5
      nové koření zrnek
    • 1
      ks skořice
    • 0,50
      l ocet
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička sůl
    • sušené fíky

Postup přípravy receptu

1
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce

RADA: Jedlé dárky, které udělají radost

2
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody

RADA: Jak snadno a rychle oloupat česnek

3
Přivedeme do varu a potom necháme asi 15 minut zvolna probublávat, dokud blumy nezměknou
4
Sušené fíky namočíme do vody asi na 20 minut
5
Měkké je přes síto propasírujeme do hrnce
6
Ochutíme octem, cukrem, solí a přivedeme do varu
7
Při mírné teplotě vaříme asi půl hodiny, dokud se směs nezredukuje na patřičné množství a hustotu
8
Sejmeme z plotýnky a vložíme jemně roztlučené koření, hřebíček, skořici, nové koření a kmín, promícháme
9
Teplé plníme do sklenic, uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
10
Používá se jako výborný doplněk jídla a vhodně doplní i masové nebo kuřecí mísy, sýrové a zeleninové saláty.

RADA: Jednoduché a skvělé omáčky k masu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Knedlíky s blumami

Knedlíky s blumami

Voňavý blumový džem

Voňavý blumový džem

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Kompoty Jedlé dárky Chutney - čatní
Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Česnek Chilli papričky Cukr Drcený kmín Hřebíček Nové koření Ocet Skořice Sůl Sušené fíky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

124
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
79
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
75
Dýňová tortila
Dýňová tortila
73
Máslové řízky
Máslové řízky
28
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Čalamáda II.
Čalamáda II.
Čalamáda na špagety
Čalamáda na špagety
ČALAMÁDA s houbami
ČALAMÁDA s houbami
Čebureky
Čebureky
Čebureky II.
Čebureky II.
Čedarové muffiny
Čedarové muffiny
  • Recepty.cz
  • Čatní z červených blum
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact