• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Čatní z červené řepy

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čatní z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg červená řepa
    • 450
      g jablka oloupané, bez jadřinců
    • 450
      g cibule
    • 0,50
      lžička sůl
    • 750
      ml jablečný ocet
    • 225
      g rozinky sultánky
    • 1
      stroužek česnek nemusí být
    • 2
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička chilli mleté
    • 6
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme.
2
Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo.
3
Sejmeme a osladíme dle chuti.
4
"Lijeme" horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme.
5
Necháme nejméně týden uzrát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 6. 10. 2015 14:45

    jeste existuje i med...mnozstvi octu me sokovalo.

  • anats | 27. 9. 2013 12:28

    Opravdu tam dáváte tolik octa??? Já dělala čatní z cukety kde mělo být 500ml .octa. Dala jsem ho polovinu a i to bylo moc :-!

  • Di | 25. 2. 2007 20:20

    Fruktóza může být. Ono vlastně těch 6 lžic na takové množství není moc. Teď už jen najít čas.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 2. 2007 16:45

    Di, řepa sama o sobě je sladká, rozinky to taky trošku osladí, já jsem jen podle chuti dosladila fruktózou, ta mi chutná :-)) Už jsem odvykla hodně sladké chuti, takže mi stačí málo cukru...

  • Di | 24. 2. 2007 20:04

    Zkusím to. Jen kdyby to nebylo sladké! Kazit umělými sladidly se mi to nechce, cítím ho totiž v jídle na hony!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 15:10

    Di, vyskúšajte čatní, je to super bez ohľadu na to, aké urobíte. Odkedy robievam čatní, horčica ide u nás slabo na odbyt.

  • Di | 24. 2. 2007 14:18

    1. Čatní jsem ještě nikdy nedělala, ale tenhle recept zřejmě zkusím. 2. Před pár dny jsem viděla v televizi pořad o lidech s fenomenální pamětí. Jsou to chudáci, pamatují si totiž absolutně všechno. Nejenom to, co se učí, ale také, co vidí, každičký detail, takže se jejich mozek zahltí haldou nepotřebných informací, protože je nazapomíná. Takže ať žije skleróza!

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:37

    Jarka, vďaka za recept, určite budem robiť, cviklu zbožňujem a takéto čatní ešte nemám. Vyzerá to super.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 14:11

    Hahaha, Lenko, moje babička říkala: do 30 - to je HOSIP ( ho..o si pamatuješ ), po 30 začíná skleróza :-))))

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 13:48

    Paní Oumarová, děkuji za ochotu. Jinak rčení, že stáří cti netratí, ale rozumu nepřidá se hodí už asi tak od 25 let, já taky věčně něco zapomínám :) Řepu mám moc ráda, takže čatní určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 13:41

    Lenko, nepřehlédla, ale zapomněla. Stáří je zlé :-)) Doma vyhledám a pošlu. K receptu: Já řepu miluju, takže po prvním ochutnání jsem ji snědla skoro sama během dvou týdnů:-)) Jí se to ke všemu místo hořčice nebo kečupu. Vydržet by to mělo dost dlouho, v případě pochybností ještě můžete sterilovat při 85°C asi 10 minut, jen co chytnou víčka.

  • Majka Rončáková | 22. 2. 2007 12:56

    Do čeho to lze použít?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:39

    Ještě dotaz- tu řepu nezavařujeme? Jak dlouho vydrží?

  • Lenka Kristová | 22. 2. 2007 12:37

    Paní Oumarová, v jednom komentáři jsem se vás ptala, jestli nemáte recept na dobrý kečup, asi jste to přehlédla, takže pokud ano sem s ním :)Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Řepa Chutney - čatní
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Česnek Chilli Cibule Cukr Jablečný ocet Jablka Nové koření Rozinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

155
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
44
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Čatní z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact