• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka kastanova mouka
    • 300
      ml voda cca
    • 40
      g rozinky
    • 30
      g piniové oříšky
    • vlašské ořechy 1 hrst jader
    • 1
      snítka rozmarýn 1-2 snitky cerstveho rozmarynu
    • 3
      lžíce panenský olivový olej a trocha na pokapani povrchu kolace

Postup přípravy receptu

1
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít i rum). Vlašské ořechy nasekáme nadrobno. Prosátou mouku smícháme s vodou tak, abychom neměli hrudky, musí vzniknout polotekuté těstíčko. Přimícháme 3 lžíce oleje, polovinu rozinek a piniových oříšků, promícháme. Kulatou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem, dno pomažeme olejem a vlijeme těstíčko. Povrch posypeme zbylými rozinkami, piniovými oříšky, vlašskými ořechy a jehličkami rozmarýnu. Pokapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 45 minut. Hotový koláč by měl mít rozpraskaný povrch a tmavší hnědou barvu, podáváme jej vlažný a nakrájený na menší kousky. Je chutný i za studena na druhý den, chuť se rozleží.
2
Spíš než koláč bychom italské castagnaccio mohli nazvat omeletou o šířce 1-2 cm, kdo očekává nadýchaný koláč bude zklamán. Tento pokrm byl v dřívějších dobách jídlem chudých, na podzim kaštany patřily mezi hlavní potravinu toskánských rolníků, býval servírován místo chleba s trochou soli. Postupně byl obohacován o další ingredience, můžeme jej také okusit s přídavkem pomerančové kůry, fenyklových semínek, kandovaného ovoce či medu. Také záleží na kvalitě kaštanové mouky, měla by být ze sladkých kaštanů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

Kaštanový chlebíček

Kaštanový chlebíček

Kaštanový krém

Kaštanový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mouka Panenský olivový olej Piniové oříšky Rozinky Rozmarýn Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Ovocný dort

Ovocný dort

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
39
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Carpaccio ze pstruha s olivovou…
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carská pomazánka
Carská pomazánka
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact