• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka kastanova mouka
    • 300
      ml voda cca
    • 40
      g rozinky
    • 30
      g piniové oříšky
    • vlašské ořechy 1 hrst jader
    • 1
      snítka rozmarýn 1-2 snitky cerstveho rozmarynu
    • 3
      lžíce panenský olivový olej a trocha na pokapani povrchu kolace

Postup přípravy receptu

1
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít i rum). Vlašské ořechy nasekáme nadrobno. Prosátou mouku smícháme s vodou tak, abychom neměli hrudky, musí vzniknout polotekuté těstíčko. Přimícháme 3 lžíce oleje, polovinu rozinek a piniových oříšků, promícháme. Kulatou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem, dno pomažeme olejem a vlijeme těstíčko. Povrch posypeme zbylými rozinkami, piniovými oříšky, vlašskými ořechy a jehličkami rozmarýnu. Pokapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 45 minut. Hotový koláč by měl mít rozpraskaný povrch a tmavší hnědou barvu, podáváme jej vlažný a nakrájený na menší kousky. Je chutný i za studena na druhý den, chuť se rozleží.
2
Spíš než koláč bychom italské castagnaccio mohli nazvat omeletou o šířce 1-2 cm, kdo očekává nadýchaný koláč bude zklamán. Tento pokrm byl v dřívějších dobách jídlem chudých, na podzim kaštany patřily mezi hlavní potravinu toskánských rolníků, býval servírován místo chleba s trochou soli. Postupně byl obohacován o další ingredience, můžeme jej také okusit s přídavkem pomerančové kůry, fenyklových semínek, kandovaného ovoce či medu. Také záleží na kvalitě kaštanové mouky, měla by být ze sladkých kaštanů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

Kaštanový chlebíček

Kaštanový chlebíček

Kaštanový krém

Kaštanový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mouka Panenský olivový olej Piniové oříšky Rozinky Rozmarýn Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

287
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
152
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
78
Chlebíčky s koprovo-špenátovou pomazánkou
Chlebíčky s koprovo…
74
Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Bun Bo Nam Bo – Nudle s…
72
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Carpaccio ze pstruha s olivovou…
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carská pomazánka
Carská pomazánka
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact