• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka kastanova mouka
    • 300
      ml voda cca
    • 40
      g rozinky
    • 30
      g piniové oříšky
    • vlašské ořechy 1 hrst jader
    • 1
      snítka rozmarýn 1-2 snitky cerstveho rozmarynu
    • 3
      lžíce panenský olivový olej a trocha na pokapani povrchu kolace

Postup přípravy receptu

1
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít i rum). Vlašské ořechy nasekáme nadrobno. Prosátou mouku smícháme s vodou tak, abychom neměli hrudky, musí vzniknout polotekuté těstíčko. Přimícháme 3 lžíce oleje, polovinu rozinek a piniových oříšků, promícháme. Kulatou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem, dno pomažeme olejem a vlijeme těstíčko. Povrch posypeme zbylými rozinkami, piniovými oříšky, vlašskými ořechy a jehličkami rozmarýnu. Pokapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 45 minut. Hotový koláč by měl mít rozpraskaný povrch a tmavší hnědou barvu, podáváme jej vlažný a nakrájený na menší kousky. Je chutný i za studena na druhý den, chuť se rozleží.
2
Spíš než koláč bychom italské castagnaccio mohli nazvat omeletou o šířce 1-2 cm, kdo očekává nadýchaný koláč bude zklamán. Tento pokrm byl v dřívějších dobách jídlem chudých, na podzim kaštany patřily mezi hlavní potravinu toskánských rolníků, býval servírován místo chleba s trochou soli. Postupně byl obohacován o další ingredience, můžeme jej také okusit s přídavkem pomerančové kůry, fenyklových semínek, kandovaného ovoce či medu. Také záleží na kvalitě kaštanové mouky, měla by být ze sladkých kaštanů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

Kaštanový chlebíček

Kaštanový chlebíček

Kaštanový krém

Kaštanový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mouka Panenský olivový olej Piniové oříšky Rozinky Rozmarýn Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

79
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
32
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
30
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
29
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Carpaccio ze pstruha s olivovou…
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carská pomazánka
Carská pomazánka
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact