• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Castagnaccio - italský kaštanový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka kastanova mouka
    • 300
      ml voda cca
    • 40
      g rozinky
    • 30
      g piniové oříšky
    • vlašské ořechy 1 hrst jader
    • 1
      snítka rozmarýn 1-2 snitky cerstveho rozmarynu
    • 3
      lžíce panenský olivový olej a trocha na pokapani povrchu kolace

Postup přípravy receptu

1
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít i rum). Vlašské ořechy nasekáme nadrobno. Prosátou mouku smícháme s vodou tak, abychom neměli hrudky, musí vzniknout polotekuté těstíčko. Přimícháme 3 lžíce oleje, polovinu rozinek a piniových oříšků, promícháme. Kulatou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem, dno pomažeme olejem a vlijeme těstíčko. Povrch posypeme zbylými rozinkami, piniovými oříšky, vlašskými ořechy a jehličkami rozmarýnu. Pokapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 45 minut. Hotový koláč by měl mít rozpraskaný povrch a tmavší hnědou barvu, podáváme jej vlažný a nakrájený na menší kousky. Je chutný i za studena na druhý den, chuť se rozleží.
2
Spíš než koláč bychom italské castagnaccio mohli nazvat omeletou o šířce 1-2 cm, kdo očekává nadýchaný koláč bude zklamán. Tento pokrm byl v dřívějších dobách jídlem chudých, na podzim kaštany patřily mezi hlavní potravinu toskánských rolníků, býval servírován místo chleba s trochou soli. Postupně byl obohacován o další ingredience, můžeme jej také okusit s přídavkem pomerančové kůry, fenyklových semínek, kandovaného ovoce či medu. Také záleží na kvalitě kaštanové mouky, měla by být ze sladkých kaštanů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM

Kaštanový chlebíček

Kaštanový chlebíček

Kaštanový krém

Kaštanový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mouka Panenský olivový olej Piniové oříšky Rozinky Rozmarýn Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

119
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Carpaccio ze pstruha s olivovou…
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Carská pomazánka
Carská pomazánka
Cejn na bylinkách
Cejn na bylinkách
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
  • Recepty.cz
  • Castagnaccio - italský kaštanový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact