• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cassoulet
Napište svůj komentář k receptu

Cassoulet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cassoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové kůže 200-300 - na nudličky nakrájet
    • 400
      g skopové maso 300-400
    • 250
      g klobása (Ostravská, papriková...)
    • 200
      g játrová paštika (Ev. drůbeží)
    • 500
      g fazole
    • 2
      cibule
    • 6
      česnek 4-6
    • 1
      dl koňak (Jiný čistý alkohol - rum, vodka)
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kostka masox Event. cca 1/2 l masového vývaru

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové maso nakrájené na drobnější kostičky (může být ale nahrubo namleté). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, orestujeme a okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem a dusíme asi hodinu, až je maso měkké.
2
Poté obsah obou hrnců smícháme a necháme ještě cca 1/2 hodiny dusit, aby se odpařila přebytečná tekutina. Vše přendáme na lehce sádlem vymazaný velký pekáč, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, paštiku, alkohol a vše dobře promícháme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 °C. Po 15-ti minutách vidličkou roztrháme kůrku na povrchu, což opakujeme cca 4-6x. Po první půlhodině zmírníme teplotu na 180-200 °C. Občas trošku podliji vodou nebo zbytkem vývaru.
3
Recept jsme objevili v roce 1988 ve Večerní Praze. Je to sice dosti nákladné a pracné jídlo, ale výsledek vše vynahradí! Je to dobré jak teplé, tak studené. Zkoušeli jsme zaměnit za jehněčí, ale není to ono, opravdu to chce skopové maso. Fazole máme vlastní - velké, ale určitě to půjde i z těch kupovaných. (Malá rada: zapomenu-li namočit fazole, dám je vařit na 10 minut, pak je nechám 2 hodiny odstát a následně je dovařím do měkka).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cassoulet II.

Cassoulet II.

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michael Martin | 28. 10. 2009 20:05

    Ztotožňuji se s příspěvky. Přes existující variace, trochu či hodně zjednodušený recept! Nikdy však barevné fazole! Vždy sorta Coco-bídlé malé! Proč nějakou paprikovou, ostravskou či jinou uzenou klobásou? Toulousaine koupite dnes v každém krámě a ta je zásadně neuzená! Jiinak je to fantastické jídlo z jihovýchodní Francie. Bez kachního či husího confitu a fois gras nevím zda se to nazvat cassoulet!

  • Tereza J. | 30. 10. 2008 21:01

    Cassoulet sa nerobí vo všetkých častiach Francúzska úplne rovnako. Sú v tom odchýlky.

  • Petule B. | 29. 10. 2008 23:18

    Pobývala jsem dlouhou dobu ve Francii a jedla tam cassoulet několikrát ( na návštěvě a dokonce v restauraci) a nikdy v něm nechyběla kachní stehna, vepřové maso libové, bůček (nebo slanina) a uzenina. V tomto receptu mi to chybí. Jinak potvrzuji, že jídlo je výborné!

  • Tereza Jarčušková | 3. 4. 2006 11:23

    Cassoulet je staré jedlo z juhu Francúzska a môžem potvrdiť, že výborné. Musí to byť husté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Restování Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Játrová paštika Klobása Koňak Masox Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl Tymián Vepřové kůže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
10
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Cassoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact