Rybíz umýt, odstopkovat a usušit. Rybíz, maliny, anýz, mátu, kmín, podélně rozkrojené mandarinky (i se šlupkou) a kandovaný cukr dáme do lahve a zalijeme vodkou.
2
Na chladném místě necháme stát 6 týdnů, potom přefiltrujeme a nalijeme do karafy. Ovoce se dá použít na dekoraci dezertů.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Gazdová
|28. 7. 2009 13:07
Návod na přípravu tohoto likéru tu bohužel zůstal bez povšimnutí, což je obrovská škoda. Je to asi tím, že název není běžně znám. Je to likér z černého rybízu který se hojně pije ve Francii a to v kombinaci se šampusem. Sama jsem jej podle tohoto návodu nepřipravovala, ale dělám jeho "moravskou" obdobu. Kdo umí višňovku, umí i cassis. Postup může zachovat stejný anebo se inspirovat zde. Věřím, že dle tohoto postupu bude ještě lahodnější. Troufněte si, nebudou litovat ani odpůrci černého rybízu.