• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Carská pita (srbská kuchyně)

autor: Andrea000
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carská pita (srbská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kelímek rostlinný olej
    • 2,50
      kelímek hladká mouka
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 150
      g měkký salám (Šunka, šunkový salám..)
    • 150
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.
2
Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31x24 cm).
3
Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carská pomazánka

Carská pomazánka

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 30. 1. 2012 20:08

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek??? Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  • jirka | 30. 1. 2012 20:04

    co je sakra kelímek???????????????? 2dc???? 3dc???

  • jaroslava škarvadová | 24. 6. 2010 17:39

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  • Lenka H. | 18. 2. 2009 13:59

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:20

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:59

    Ono to jde klidně udělat i nasladko, trochu to osladit a místo slaných ingrediencí dát ovoce dle chuti.

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:58

    Je to něco jako slaná buchta, použití záleží na vás, my to doma jíme většinou k večeři :o)))AndreaPS: Ještě jsem zapomněla v receptu napsat, že se to má osolit dle chuti :o)

  • Vlaďka Benesová | 13. 2. 2009 06:06

    Zní to dobře, jen nevím jako co funguje. Předkrm, buchta nebo příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Měkký salám Nakládané okurky Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

165
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
93
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
84
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
81
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
73
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact