• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Carská pita (srbská kuchyně)

autor: Andrea000
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carská pita (srbská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kelímek rostlinný olej
    • 2,50
      kelímek hladká mouka
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 150
      g měkký salám (Šunka, šunkový salám..)
    • 150
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.
2
Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31x24 cm).
3
Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carská pomazánka

Carská pomazánka

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 30. 1. 2012 20:08

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek??? Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  • jirka | 30. 1. 2012 20:04

    co je sakra kelímek???????????????? 2dc???? 3dc???

  • jaroslava škarvadová | 24. 6. 2010 17:39

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  • Lenka H. | 18. 2. 2009 13:59

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:20

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:59

    Ono to jde klidně udělat i nasladko, trochu to osladit a místo slaných ingrediencí dát ovoce dle chuti.

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:58

    Je to něco jako slaná buchta, použití záleží na vás, my to doma jíme většinou k večeři :o)))AndreaPS: Ještě jsem zapomněla v receptu napsat, že se to má osolit dle chuti :o)

  • Vlaďka Benesová | 13. 2. 2009 06:06

    Zní to dobře, jen nevím jako co funguje. Předkrm, buchta nebo příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Měkký salám Nakládané okurky Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

43
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
42
Čočková polévka se slaninou
Čočková polévka se…
41
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
35
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
33
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Konec lásky z Bachelora! Fešák Solfronk a kráska Sabina se rozešli

Konec lásky z Bachelora! Fešák Solfronk a kráska Sabina se rozešli

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact