• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Carská pita (srbská kuchyně)

autor: Andrea000
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carská pita (srbská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kelímek rostlinný olej
    • 2,50
      kelímek hladká mouka
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 150
      g měkký salám (Šunka, šunkový salám..)
    • 150
      g nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.
2
Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31x24 cm).
3
Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carská pomazánka

Carská pomazánka

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 30. 1. 2012 20:08

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek??? Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  • jirka | 30. 1. 2012 20:04

    co je sakra kelímek???????????????? 2dc???? 3dc???

  • jaroslava škarvadová | 24. 6. 2010 17:39

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  • Lenka H. | 18. 2. 2009 13:59

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  • Antonia Trusková | 16. 2. 2009 22:20

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:59

    Ono to jde klidně udělat i nasladko, trochu to osladit a místo slaných ingrediencí dát ovoce dle chuti.

  • Andrea Setlerová | 13. 2. 2009 08:58

    Je to něco jako slaná buchta, použití záleží na vás, my to doma jíme většinou k večeři :o)))AndreaPS: Ještě jsem zapomněla v receptu napsat, že se to má osolit dle chuti :o)

  • Vlaďka Benesová | 13. 2. 2009 06:06

    Zní to dobře, jen nevím jako co funguje. Předkrm, buchta nebo příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Měkký salám Nakládané okurky Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Šumavský králík

Šumavský králík

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

167
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
33
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
29
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Carská pita (srbská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact