• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio ze žampionů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio ze žampionů
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g žampiony
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petržel
    • olivový olej
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • pepř mletý a sůl
    • zelenina případně - na servírování

Postup přípravy receptu

1
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny.
2
Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Carpaccio z červené řepy a mangoldu

Rajčatové carpaccio

Rajčatové carpaccio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 10. 2008 13:50

    Jsem moc ráda, že chutnalo, až budu mít chvilku a stáhnu fotky z foťáku, pošlu i obrázek....

  • Petule B. | 7. 10. 2008 14:56

    Udělala jsem si na zkoušku ze 100 g. Tušila jsem, že to bude dobrota a taky že je! Škoda jen, že se žampiony dost ´smrsknou´. Takže příště aspoň z 1/2 kila. Opravdu výborný žampionový nápad! 1.

  • Petule B. | 6. 10. 2008 21:57

    Udělala jsem si na zkoušku z 1/2 uvedené dávky a bylo to ještě lepší, než jsem čekala. Škoda jen, že se to tak ´smrskne´. Příště aspoň z kila. Výborný žampionový nápad! :o)) 1.

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 18:58

    Moc díy za opravu. Simča

  • Simča Sládková | 18. 9. 2008 10:07

    Koukala jsem na ten recept, nevím, zda jsem měla zatmění na mozku, nebo jak to vzniklo, ale mělo by tam být šťáva z 1/2 citrónu, ne ze 2 citrónů. Kuchařko, je možné to opravit?

  • Simča Sládková | 17. 9. 2008 13:13

    Pokud vím, jsou žampiony jediné houby, které se dají jíst syrové. Mimochodem - klasické carpaccio se dělají třeba ze syrového lososa. A po naložení se žampiony rozleží a zkřehnou. Zkuste, je to dobré.

  • Marie H. | 16. 9. 2008 19:12

    Žampiony se nemusí, na rozdíl od ostatních hub, tepelně upravovat.

  • Ivana Přikrylová | 16. 9. 2008 16:10

    Ty žampioný se nemusí tepelně upravit?

  • Petule B. | 15. 9. 2008 20:37

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

  • Petule B. | 15. 9. 2008 19:38

    Ty brďo, to se musí vyzkoušet! :oD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Z hub Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Petržel Žampiony Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný cop

Plněný cop

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

61
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
48
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
46
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
30
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
29
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Carpaccio ze žampionů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact