• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z lososa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z lososa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 0,50
      ks paprika červená a žlutá
    • 350
      g losos čerstvý
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 0,50
      svazek kopr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na velice tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. Obložíme hlávkovým salátem a nakrájenými paprikami. Posekaný kopr smícháme s olejem, osolíme, opepříme a rozetřeme na připravené plátky lososa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z lososa

Karbanátky z lososa

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • madrovi1 | 31. 10. 2011 15:13

    :-\ :-\

  • Milan Houdek | 23. 8. 2010 19:08

    Příliš mnoho fantazie, receptova smrt...Určitě vynechte hlávkový salát a pariku. Zálivka je olivový olej s citronovou šťávou (opravdu z citronů nebo limetek), trošku mořské soli vyšlehané metlou do emulze. Plátky lososa se posypou snítky čerstvého kopru (kdo nerad kopr, tak mletý pepř), pokapou zálivkou a dají se vychladit. Pozn.: určitě doporučuji čerstvé maso (chlazený losos), z mraženého (několikrát pří distribuci rozmraženého) lososa koupeného u nás budete mít jen bahno bez chuti...

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 2. 11. 2008 06:53

    Ryba mrazena nebo syrova - to je celkem jedno. Sushi restaurace, ktere nemaji pristup k naprosto cerstvym rybam ryby pred podavanim mrazi. Pokud je ale ryba prepravena okamzite po chyceni a stale cerstva, tak se ji hned, bez mrazeni. Na Aljasce jsme lososa krajeli a okamzite bez vareni jedli hned na lodi. Na Hawaii jime syroveho tunaka v priprave zvane "poke" a ten, ktery je cerstvy, se povazuje za nadrazeneho tomu mrazenemu. Navic se v tomto receptu losos kape citronovou stavou, ktera je anitmikrobialni, takze bych si hlavu nelamala a klidne jej jedla cerstveho.

  • Dana Vorlová | 22. 2. 2008 23:04

    Výborné! Doporučuji všem milovníkům ryb a lososů obzvlášť :-)

  • Di | 29. 11. 2007 15:26

    Pan Mareš a ostatní, co tak rádi používají slůvko fuj ve vztahu k jídlu, by měli zavítat na nějakou dobu do zemí, kde není co dát do úst. Potom by už nikdy něco takového o žádném jídle neřekli. Také si myslím, že kritika čehokoliv se dá vyjádřit s menší dávkou primitivity.

  • Lusinda | 29. 11. 2007 15:18

    Pan Mareš by si mohl přečíst něco o kulturním vyjadřování...např.,že místo fuj se dá říci děkuji,ale mně nechutná.Jinak souhlas s Daniellou...úplně tam vidím nafilírovaného tuňáka...

  • Daniella O. | 29. 11. 2007 15:06

    Myslim, ze pan Mares jeste nikdy v zivote nejedl Sushi, protoze jinak by neco takoveho urcite nenepsal. Tohle bude moc dobre i z cerstveho tunaka.

  • Anonym | 29. 11. 2007 12:17

    brrrrrr - syrové a ještě kopr - blééééééééééééééé

  • Ivana C. | 29. 11. 2007 12:04

    Petr Mareš zřejmě nemá tušení, jak chutnají ochucené tenké plátky pravého čerstvého lososa. Takže ho ujistím, že s kaprem z obecního bahňáku to nemá pranic společného!

  • Marsí | 29. 11. 2007 11:11

    Což o to, já bych to snědla a taky nejsem chlap...:-) jen mám obavy, že naši kocouři budou rychlejší...:-)) zkusím to, ale z uzeného lososa.A Petře Mareši....no nevím, ale ze zásady, fuuuuuuuj bych neřekla na žádné jídlo, byť by bylo nechutné jakkoli..dá se to napsat jinak...:-)

  • fu | 29. 11. 2007 10:50

    upe nejlepčí recept na swětě vykuřte si prdel!!!!!asi to nechválíte alůe mě je to u prdele myslim že má každej možnost vyjádřit svůj názor ne?????

  • petr mareš | 29. 11. 2007 10:49

    no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • Simča Sládková | 18. 2. 2007 16:42

    Tak to jsem asi chlap - carpaccio miluji :-) Jen tam nedávám kopr, neboť ten namám ráda.....

  • Karel Pavlíček | 18. 2. 2007 11:01

    No dostal jsem na to obr. chuť! Jen se obávám že mi to manželka jako společnou krmi mírně řečeno neodsouhlásí:-) Všimněte si že téměř všichni přizpěvovatelé jsou chlapíí.

  • lukas vojtech | 19. 1. 2007 09:19

    Ahoj me kucharina zivi ted delam carpaccio na oslavu.tak je nalozeny na bilinkach a oliv. oleji. a trapim se tim jak ho nakrajet.kdyz ho primrazim neztrati vodu,a jake pouzivate koreni.prosim o radu

  • sailor | 16. 12. 2006 23:42

    V suši baru mi řekli ,že ryby ze kterých suši dělají se před tím mrazí na - 40 st. Celsia. kvůli hlísticím.Proto si myslím ,že udělat si carpaccio ze zmrazeného,po rozmrazení okamžitě konzumovaného bude jistější.

  • Petr S | 17. 8. 2006 21:09

    lidi, carpaccio je uzasne a idealni pro zacatek skveleho vecera, pro ty, kdo s tim nemaji praxi, je opravdu odbre pamatovat, ze maso v celku je dobre dat ve folii, ktera maso natvaruje cca na 20min do mrazaku, lepe se kraji. Po nakrajeni na milimetrove platky je mozne maso vlozit mezi folii a lehce uvalet, tim jsou "nepovedene" filetky jeste nizsi

  • jedna pezz | 21. 4. 2006 11:02

    Jeto mazec!!!!!

  • bohous | 20. 5. 2005 15:27

    Pokud vám syrový losos připadá "nechutný", zkuste carpaccio z lososa marinovaného. Pro mnohé je to dobrý začátek a postupem se třeba propracují k syrovému. Až k němu dojdete, zkuste carpaccio z tuňáka; je to o třídu lepší...

  • Ruger | 16. 2. 2005 20:51

    ta poznámka se mrazničkou , aby se dobře maso krájelo je fakt. Elektrický kráječ na chleba je pohodlný, ale není to podmínka, stačí jen pokud máte doma kvylitní , udržované ostré nože svysokým ostřím "čínský nůž" ála Solingen , nebo dobře nabroušená tescoma

  • Sine nomine | 29. 12. 2004 17:50

    Chýba tam jeden detail a to, že losos musí byť úplne čerstvý (podobne ako v japonskom suši) aby sa mohol jesť surový. (Rýchlosť, akou sa množia baktérie u rýb je ešte vyššia, než u hydiny!) V žiadnom prípade sa toto jedlo nesmie pripravovať z mrazeného lososa! A na koniec ešte dodatok, že v krajinách, kde Carpaccio je bežným jedlom (Taliansko, Španielsko, Portugalsko a i.) sa pripravuje tak, že čerstvý losos sa nechá asi hodinu v mrazničke a potom sa krája krájačom na chlieb (rozhodne nie nožom) na milimetrovú hrúbku a na tanieri sa len poleje olivovým olejom, bez žiadnej ďalšej prílohy či ozdoby, ako sa uvádza v recepte. Niekto si ho ešte zvykne jemne posoliť a pokoreniť.

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2004 17:44

    Ano, prosím. Carpaccio se připravuje ze syrového masa a takto se i jí.

  • ma ms | 17. 11. 2004 12:58

    to se ten losos jako jí syrovej, děcka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hlávkový salát Kopr Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Kanadský králík

Kanadský králík

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

114
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
79
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
65
Míša řezy
Míša řezy
65
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
49
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact