• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z lososa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z lososa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 0,50
      ks paprika červená a žlutá
    • 350
      g losos čerstvý
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 0,50
      svazek kopr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na velice tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. Obložíme hlávkovým salátem a nakrájenými paprikami. Posekaný kopr smícháme s olejem, osolíme, opepříme a rozetřeme na připravené plátky lososa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z lososa

Karbanátky z lososa

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • madrovi1 | 31. 10. 2011 15:13

    :-\ :-\

  • Milan Houdek | 23. 8. 2010 19:08

    Příliš mnoho fantazie, receptova smrt...Určitě vynechte hlávkový salát a pariku. Zálivka je olivový olej s citronovou šťávou (opravdu z citronů nebo limetek), trošku mořské soli vyšlehané metlou do emulze. Plátky lososa se posypou snítky čerstvého kopru (kdo nerad kopr, tak mletý pepř), pokapou zálivkou a dají se vychladit. Pozn.: určitě doporučuji čerstvé maso (chlazený losos), z mraženého (několikrát pří distribuci rozmraženého) lososa koupeného u nás budete mít jen bahno bez chuti...

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 2. 11. 2008 06:53

    Ryba mrazena nebo syrova - to je celkem jedno. Sushi restaurace, ktere nemaji pristup k naprosto cerstvym rybam ryby pred podavanim mrazi. Pokud je ale ryba prepravena okamzite po chyceni a stale cerstva, tak se ji hned, bez mrazeni. Na Aljasce jsme lososa krajeli a okamzite bez vareni jedli hned na lodi. Na Hawaii jime syroveho tunaka v priprave zvane "poke" a ten, ktery je cerstvy, se povazuje za nadrazeneho tomu mrazenemu. Navic se v tomto receptu losos kape citronovou stavou, ktera je anitmikrobialni, takze bych si hlavu nelamala a klidne jej jedla cerstveho.

  • Dana Vorlová | 22. 2. 2008 23:04

    Výborné! Doporučuji všem milovníkům ryb a lososů obzvlášť :-)

  • Di | 29. 11. 2007 15:26

    Pan Mareš a ostatní, co tak rádi používají slůvko fuj ve vztahu k jídlu, by měli zavítat na nějakou dobu do zemí, kde není co dát do úst. Potom by už nikdy něco takového o žádném jídle neřekli. Také si myslím, že kritika čehokoliv se dá vyjádřit s menší dávkou primitivity.

  • Lusinda | 29. 11. 2007 15:18

    Pan Mareš by si mohl přečíst něco o kulturním vyjadřování...např.,že místo fuj se dá říci děkuji,ale mně nechutná.Jinak souhlas s Daniellou...úplně tam vidím nafilírovaného tuňáka...

  • Daniella O. | 29. 11. 2007 15:06

    Myslim, ze pan Mares jeste nikdy v zivote nejedl Sushi, protoze jinak by neco takoveho urcite nenepsal. Tohle bude moc dobre i z cerstveho tunaka.

  • Anonym | 29. 11. 2007 12:17

    brrrrrr - syrové a ještě kopr - blééééééééééééééé

  • Ivana C. | 29. 11. 2007 12:04

    Petr Mareš zřejmě nemá tušení, jak chutnají ochucené tenké plátky pravého čerstvého lososa. Takže ho ujistím, že s kaprem z obecního bahňáku to nemá pranic společného!

  • Marsí | 29. 11. 2007 11:11

    Což o to, já bych to snědla a taky nejsem chlap...:-) jen mám obavy, že naši kocouři budou rychlejší...:-)) zkusím to, ale z uzeného lososa.A Petře Mareši....no nevím, ale ze zásady, fuuuuuuuj bych neřekla na žádné jídlo, byť by bylo nechutné jakkoli..dá se to napsat jinak...:-)

  • fu | 29. 11. 2007 10:50

    upe nejlepčí recept na swětě vykuřte si prdel!!!!!asi to nechválíte alůe mě je to u prdele myslim že má každej možnost vyjádřit svůj názor ne?????

  • petr mareš | 29. 11. 2007 10:49

    no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • Simča Sládková | 18. 2. 2007 16:42

    Tak to jsem asi chlap - carpaccio miluji :-) Jen tam nedávám kopr, neboť ten namám ráda.....

  • Karel Pavlíček | 18. 2. 2007 11:01

    No dostal jsem na to obr. chuť! Jen se obávám že mi to manželka jako společnou krmi mírně řečeno neodsouhlásí:-) Všimněte si že téměř všichni přizpěvovatelé jsou chlapíí.

  • lukas vojtech | 19. 1. 2007 09:19

    Ahoj me kucharina zivi ted delam carpaccio na oslavu.tak je nalozeny na bilinkach a oliv. oleji. a trapim se tim jak ho nakrajet.kdyz ho primrazim neztrati vodu,a jake pouzivate koreni.prosim o radu

  • sailor | 16. 12. 2006 23:42

    V suši baru mi řekli ,že ryby ze kterých suši dělají se před tím mrazí na - 40 st. Celsia. kvůli hlísticím.Proto si myslím ,že udělat si carpaccio ze zmrazeného,po rozmrazení okamžitě konzumovaného bude jistější.

  • Petr S | 17. 8. 2006 21:09

    lidi, carpaccio je uzasne a idealni pro zacatek skveleho vecera, pro ty, kdo s tim nemaji praxi, je opravdu odbre pamatovat, ze maso v celku je dobre dat ve folii, ktera maso natvaruje cca na 20min do mrazaku, lepe se kraji. Po nakrajeni na milimetrove platky je mozne maso vlozit mezi folii a lehce uvalet, tim jsou "nepovedene" filetky jeste nizsi

  • jedna pezz | 21. 4. 2006 11:02

    Jeto mazec!!!!!

  • bohous | 20. 5. 2005 15:27

    Pokud vám syrový losos připadá "nechutný", zkuste carpaccio z lososa marinovaného. Pro mnohé je to dobrý začátek a postupem se třeba propracují k syrovému. Až k němu dojdete, zkuste carpaccio z tuňáka; je to o třídu lepší...

  • Ruger | 16. 2. 2005 20:51

    ta poznámka se mrazničkou , aby se dobře maso krájelo je fakt. Elektrický kráječ na chleba je pohodlný, ale není to podmínka, stačí jen pokud máte doma kvylitní , udržované ostré nože svysokým ostřím "čínský nůž" ála Solingen , nebo dobře nabroušená tescoma

  • Sine nomine | 29. 12. 2004 17:50

    Chýba tam jeden detail a to, že losos musí byť úplne čerstvý (podobne ako v japonskom suši) aby sa mohol jesť surový. (Rýchlosť, akou sa množia baktérie u rýb je ešte vyššia, než u hydiny!) V žiadnom prípade sa toto jedlo nesmie pripravovať z mrazeného lososa! A na koniec ešte dodatok, že v krajinách, kde Carpaccio je bežným jedlom (Taliansko, Španielsko, Portugalsko a i.) sa pripravuje tak, že čerstvý losos sa nechá asi hodinu v mrazničke a potom sa krája krájačom na chlieb (rozhodne nie nožom) na milimetrovú hrúbku a na tanieri sa len poleje olivovým olejom, bez žiadnej ďalšej prílohy či ozdoby, ako sa uvádza v recepte. Niekto si ho ešte zvykne jemne posoliť a pokoreniť.

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2004 17:44

    Ano, prosím. Carpaccio se připravuje ze syrového masa a takto se i jí.

  • ma ms | 17. 11. 2004 12:58

    to se ten losos jako jí syrovej, děcka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hlávkový salát Kopr Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Palačinky snů

Palačinky snů

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

51
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
47
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Překvapivé odhalení ve Zrádcích: Režisér Krug odhalil, proč si zde nikdy nezahraje Mikýř!

Překvapivé odhalení ve Zrádcích: Režisér Krug odhalil, proč si zde nikdy nezahraje Mikýř!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact