• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z lososa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z lososa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 0,50
      ks paprika červená a žlutá
    • 350
      g losos čerstvý
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 0,50
      svazek kopr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na velice tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. Obložíme hlávkovým salátem a nakrájenými paprikami. Posekaný kopr smícháme s olejem, osolíme, opepříme a rozetřeme na připravené plátky lososa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z lososa

Karbanátky z lososa

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • madrovi1 | 31. 10. 2011 15:13

    :-\ :-\

  • Milan Houdek | 23. 8. 2010 19:08

    Příliš mnoho fantazie, receptova smrt...Určitě vynechte hlávkový salát a pariku. Zálivka je olivový olej s citronovou šťávou (opravdu z citronů nebo limetek), trošku mořské soli vyšlehané metlou do emulze. Plátky lososa se posypou snítky čerstvého kopru (kdo nerad kopr, tak mletý pepř), pokapou zálivkou a dají se vychladit. Pozn.: určitě doporučuji čerstvé maso (chlazený losos), z mraženého (několikrát pří distribuci rozmraženého) lososa koupeného u nás budete mít jen bahno bez chuti...

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 2. 11. 2008 06:53

    Ryba mrazena nebo syrova - to je celkem jedno. Sushi restaurace, ktere nemaji pristup k naprosto cerstvym rybam ryby pred podavanim mrazi. Pokud je ale ryba prepravena okamzite po chyceni a stale cerstva, tak se ji hned, bez mrazeni. Na Aljasce jsme lososa krajeli a okamzite bez vareni jedli hned na lodi. Na Hawaii jime syroveho tunaka v priprave zvane "poke" a ten, ktery je cerstvy, se povazuje za nadrazeneho tomu mrazenemu. Navic se v tomto receptu losos kape citronovou stavou, ktera je anitmikrobialni, takze bych si hlavu nelamala a klidne jej jedla cerstveho.

  • Dana Vorlová | 22. 2. 2008 23:04

    Výborné! Doporučuji všem milovníkům ryb a lososů obzvlášť :-)

  • Di | 29. 11. 2007 15:26

    Pan Mareš a ostatní, co tak rádi používají slůvko fuj ve vztahu k jídlu, by měli zavítat na nějakou dobu do zemí, kde není co dát do úst. Potom by už nikdy něco takového o žádném jídle neřekli. Také si myslím, že kritika čehokoliv se dá vyjádřit s menší dávkou primitivity.

  • Lusinda | 29. 11. 2007 15:18

    Pan Mareš by si mohl přečíst něco o kulturním vyjadřování...např.,že místo fuj se dá říci děkuji,ale mně nechutná.Jinak souhlas s Daniellou...úplně tam vidím nafilírovaného tuňáka...

  • Daniella O. | 29. 11. 2007 15:06

    Myslim, ze pan Mares jeste nikdy v zivote nejedl Sushi, protoze jinak by neco takoveho urcite nenepsal. Tohle bude moc dobre i z cerstveho tunaka.

  • Anonym | 29. 11. 2007 12:17

    brrrrrr - syrové a ještě kopr - blééééééééééééééé

  • Ivana C. | 29. 11. 2007 12:04

    Petr Mareš zřejmě nemá tušení, jak chutnají ochucené tenké plátky pravého čerstvého lososa. Takže ho ujistím, že s kaprem z obecního bahňáku to nemá pranic společného!

  • Marsí | 29. 11. 2007 11:11

    Což o to, já bych to snědla a taky nejsem chlap...:-) jen mám obavy, že naši kocouři budou rychlejší...:-)) zkusím to, ale z uzeného lososa.A Petře Mareši....no nevím, ale ze zásady, fuuuuuuuj bych neřekla na žádné jídlo, byť by bylo nechutné jakkoli..dá se to napsat jinak...:-)

  • fu | 29. 11. 2007 10:50

    upe nejlepčí recept na swětě vykuřte si prdel!!!!!asi to nechválíte alůe mě je to u prdele myslim že má každej možnost vyjádřit svůj názor ne?????

  • petr mareš | 29. 11. 2007 10:49

    no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • Simča Sládková | 18. 2. 2007 16:42

    Tak to jsem asi chlap - carpaccio miluji :-) Jen tam nedávám kopr, neboť ten namám ráda.....

  • Karel Pavlíček | 18. 2. 2007 11:01

    No dostal jsem na to obr. chuť! Jen se obávám že mi to manželka jako společnou krmi mírně řečeno neodsouhlásí:-) Všimněte si že téměř všichni přizpěvovatelé jsou chlapíí.

  • lukas vojtech | 19. 1. 2007 09:19

    Ahoj me kucharina zivi ted delam carpaccio na oslavu.tak je nalozeny na bilinkach a oliv. oleji. a trapim se tim jak ho nakrajet.kdyz ho primrazim neztrati vodu,a jake pouzivate koreni.prosim o radu

  • sailor | 16. 12. 2006 23:42

    V suši baru mi řekli ,že ryby ze kterých suši dělají se před tím mrazí na - 40 st. Celsia. kvůli hlísticím.Proto si myslím ,že udělat si carpaccio ze zmrazeného,po rozmrazení okamžitě konzumovaného bude jistější.

  • Petr S | 17. 8. 2006 21:09

    lidi, carpaccio je uzasne a idealni pro zacatek skveleho vecera, pro ty, kdo s tim nemaji praxi, je opravdu odbre pamatovat, ze maso v celku je dobre dat ve folii, ktera maso natvaruje cca na 20min do mrazaku, lepe se kraji. Po nakrajeni na milimetrove platky je mozne maso vlozit mezi folii a lehce uvalet, tim jsou "nepovedene" filetky jeste nizsi

  • jedna pezz | 21. 4. 2006 11:02

    Jeto mazec!!!!!

  • bohous | 20. 5. 2005 15:27

    Pokud vám syrový losos připadá "nechutný", zkuste carpaccio z lososa marinovaného. Pro mnohé je to dobrý začátek a postupem se třeba propracují k syrovému. Až k němu dojdete, zkuste carpaccio z tuňáka; je to o třídu lepší...

  • Ruger | 16. 2. 2005 20:51

    ta poznámka se mrazničkou , aby se dobře maso krájelo je fakt. Elektrický kráječ na chleba je pohodlný, ale není to podmínka, stačí jen pokud máte doma kvylitní , udržované ostré nože svysokým ostřím "čínský nůž" ála Solingen , nebo dobře nabroušená tescoma

  • Sine nomine | 29. 12. 2004 17:50

    Chýba tam jeden detail a to, že losos musí byť úplne čerstvý (podobne ako v japonskom suši) aby sa mohol jesť surový. (Rýchlosť, akou sa množia baktérie u rýb je ešte vyššia, než u hydiny!) V žiadnom prípade sa toto jedlo nesmie pripravovať z mrazeného lososa! A na koniec ešte dodatok, že v krajinách, kde Carpaccio je bežným jedlom (Taliansko, Španielsko, Portugalsko a i.) sa pripravuje tak, že čerstvý losos sa nechá asi hodinu v mrazničke a potom sa krája krájačom na chlieb (rozhodne nie nožom) na milimetrovú hrúbku a na tanieri sa len poleje olivovým olejom, bez žiadnej ďalšej prílohy či ozdoby, ako sa uvádza v recepte. Niekto si ho ešte zvykne jemne posoliť a pokoreniť.

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2004 17:44

    Ano, prosím. Carpaccio se připravuje ze syrového masa a takto se i jí.

  • ma ms | 17. 11. 2004 12:58

    to se ten losos jako jí syrovej, děcka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hlávkový salát Kopr Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Makový jablečník

Makový jablečník

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s jablky a…
22
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact