• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
Napište svůj komentář k receptu

Carpaccio z lososa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Carpaccio z lososa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 0,50
      ks paprika červená a žlutá
    • 350
      g losos čerstvý
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 0,50
      svazek kopr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na velice tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. Obložíme hlávkovým salátem a nakrájenými paprikami. Posekaný kopr smícháme s olejem, osolíme, opepříme a rozetřeme na připravené plátky lososa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z lososa

Karbanátky z lososa

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • madrovi1 | 31. 10. 2011 15:13

    :-\ :-\

  • Milan Houdek | 23. 8. 2010 19:08

    Příliš mnoho fantazie, receptova smrt...Určitě vynechte hlávkový salát a pariku. Zálivka je olivový olej s citronovou šťávou (opravdu z citronů nebo limetek), trošku mořské soli vyšlehané metlou do emulze. Plátky lososa se posypou snítky čerstvého kopru (kdo nerad kopr, tak mletý pepř), pokapou zálivkou a dají se vychladit. Pozn.: určitě doporučuji čerstvé maso (chlazený losos), z mraženého (několikrát pří distribuci rozmraženého) lososa koupeného u nás budete mít jen bahno bez chuti...

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 2. 11. 2008 06:53

    Ryba mrazena nebo syrova - to je celkem jedno. Sushi restaurace, ktere nemaji pristup k naprosto cerstvym rybam ryby pred podavanim mrazi. Pokud je ale ryba prepravena okamzite po chyceni a stale cerstva, tak se ji hned, bez mrazeni. Na Aljasce jsme lososa krajeli a okamzite bez vareni jedli hned na lodi. Na Hawaii jime syroveho tunaka v priprave zvane "poke" a ten, ktery je cerstvy, se povazuje za nadrazeneho tomu mrazenemu. Navic se v tomto receptu losos kape citronovou stavou, ktera je anitmikrobialni, takze bych si hlavu nelamala a klidne jej jedla cerstveho.

  • Dana Vorlová | 22. 2. 2008 23:04

    Výborné! Doporučuji všem milovníkům ryb a lososů obzvlášť :-)

  • Di | 29. 11. 2007 15:26

    Pan Mareš a ostatní, co tak rádi používají slůvko fuj ve vztahu k jídlu, by měli zavítat na nějakou dobu do zemí, kde není co dát do úst. Potom by už nikdy něco takového o žádném jídle neřekli. Také si myslím, že kritika čehokoliv se dá vyjádřit s menší dávkou primitivity.

  • Lusinda | 29. 11. 2007 15:18

    Pan Mareš by si mohl přečíst něco o kulturním vyjadřování...např.,že místo fuj se dá říci děkuji,ale mně nechutná.Jinak souhlas s Daniellou...úplně tam vidím nafilírovaného tuňáka...

  • Daniella O. | 29. 11. 2007 15:06

    Myslim, ze pan Mares jeste nikdy v zivote nejedl Sushi, protoze jinak by neco takoveho urcite nenepsal. Tohle bude moc dobre i z cerstveho tunaka.

  • Anonym | 29. 11. 2007 12:17

    brrrrrr - syrové a ještě kopr - blééééééééééééééé

  • Ivana C. | 29. 11. 2007 12:04

    Petr Mareš zřejmě nemá tušení, jak chutnají ochucené tenké plátky pravého čerstvého lososa. Takže ho ujistím, že s kaprem z obecního bahňáku to nemá pranic společného!

  • Marsí | 29. 11. 2007 11:11

    Což o to, já bych to snědla a taky nejsem chlap...:-) jen mám obavy, že naši kocouři budou rychlejší...:-)) zkusím to, ale z uzeného lososa.A Petře Mareši....no nevím, ale ze zásady, fuuuuuuuj bych neřekla na žádné jídlo, byť by bylo nechutné jakkoli..dá se to napsat jinak...:-)

  • fu | 29. 11. 2007 10:50

    upe nejlepčí recept na swětě vykuřte si prdel!!!!!asi to nechválíte alůe mě je to u prdele myslim že má každej možnost vyjádřit svůj názor ne?????

  • petr mareš | 29. 11. 2007 10:49

    no fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

  • Simča Sládková | 18. 2. 2007 16:42

    Tak to jsem asi chlap - carpaccio miluji :-) Jen tam nedávám kopr, neboť ten namám ráda.....

  • Karel Pavlíček | 18. 2. 2007 11:01

    No dostal jsem na to obr. chuť! Jen se obávám že mi to manželka jako společnou krmi mírně řečeno neodsouhlásí:-) Všimněte si že téměř všichni přizpěvovatelé jsou chlapíí.

  • lukas vojtech | 19. 1. 2007 09:19

    Ahoj me kucharina zivi ted delam carpaccio na oslavu.tak je nalozeny na bilinkach a oliv. oleji. a trapim se tim jak ho nakrajet.kdyz ho primrazim neztrati vodu,a jake pouzivate koreni.prosim o radu

  • sailor | 16. 12. 2006 23:42

    V suši baru mi řekli ,že ryby ze kterých suši dělají se před tím mrazí na - 40 st. Celsia. kvůli hlísticím.Proto si myslím ,že udělat si carpaccio ze zmrazeného,po rozmrazení okamžitě konzumovaného bude jistější.

  • Petr S | 17. 8. 2006 21:09

    lidi, carpaccio je uzasne a idealni pro zacatek skveleho vecera, pro ty, kdo s tim nemaji praxi, je opravdu odbre pamatovat, ze maso v celku je dobre dat ve folii, ktera maso natvaruje cca na 20min do mrazaku, lepe se kraji. Po nakrajeni na milimetrove platky je mozne maso vlozit mezi folii a lehce uvalet, tim jsou "nepovedene" filetky jeste nizsi

  • jedna pezz | 21. 4. 2006 11:02

    Jeto mazec!!!!!

  • bohous | 20. 5. 2005 15:27

    Pokud vám syrový losos připadá "nechutný", zkuste carpaccio z lososa marinovaného. Pro mnohé je to dobrý začátek a postupem se třeba propracují k syrovému. Až k němu dojdete, zkuste carpaccio z tuňáka; je to o třídu lepší...

  • Ruger | 16. 2. 2005 20:51

    ta poznámka se mrazničkou , aby se dobře maso krájelo je fakt. Elektrický kráječ na chleba je pohodlný, ale není to podmínka, stačí jen pokud máte doma kvylitní , udržované ostré nože svysokým ostřím "čínský nůž" ála Solingen , nebo dobře nabroušená tescoma

  • Sine nomine | 29. 12. 2004 17:50

    Chýba tam jeden detail a to, že losos musí byť úplne čerstvý (podobne ako v japonskom suši) aby sa mohol jesť surový. (Rýchlosť, akou sa množia baktérie u rýb je ešte vyššia, než u hydiny!) V žiadnom prípade sa toto jedlo nesmie pripravovať z mrazeného lososa! A na koniec ešte dodatok, že v krajinách, kde Carpaccio je bežným jedlom (Taliansko, Španielsko, Portugalsko a i.) sa pripravuje tak, že čerstvý losos sa nechá asi hodinu v mrazničke a potom sa krája krájačom na chlieb (rozhodne nie nožom) na milimetrovú hrúbku a na tanieri sa len poleje olivovým olejom, bez žiadnej ďalšej prílohy či ozdoby, ako sa uvádza v recepte. Niekto si ho ešte zvykne jemne posoliť a pokoreniť.

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2004 17:44

    Ano, prosím. Carpaccio se připravuje ze syrového masa a takto se i jí.

  • ma ms | 17. 11. 2004 12:58

    to se ten losos jako jí syrovej, děcka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hlávkový salát Kopr Losos Olivový olej Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Čevapčiči
Čevapčiči
26
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
25
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z červené řepy a mangoldu
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Carpaccio z pečené řepy s granátovým…
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
  • Recepty.cz
  • Carpaccio z lososa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact