Nejprve dobře očistíme všechny brambory. Nožem do nich poté utvoříme zářezy, Láďa Hruška doporučoval tak 3 milimetry od sebe. Nesmí se nám podařit bramboru překrojit, dejte pozor.
2
Poté si nakrájíme uzeninu, nejlépe oblíbenou klobásu. Pak oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli. Do utvořených zářezů elegantně nandáme cibuli a klobásu. Hezky střídáme obě ingredience. Nyní už jen stačí brambory potřít olejem a posypat grilovacím kořením, osolit, či ještě jinak dle chuti dochutit. Brambory v pekáči ještě přikryjeme alobalem a nyní již vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 45 minut. Po této době jen sundáme alobal ale ještě dopékáme asi 15 minut.
3
Brambory ještě můžeme vylepšit tím, že je horké posypeme strouhaným sýrem a komu by i to bylo stále málo, může použít i zakysanou smetanou s bylinkami, jako Láďa Hruška v tv.