Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem profi kuchař, takže nevím jak se tomu nadává, prostě tak, aby jste po odříznutí plátku viděli strukturu masa jako proužky).
2
Nenaklepávejte. Každý plátek posolte a vymačkejte na něj hodně citronové šťávy. Pokládejte jeden na druhý.
3
Přikryjte folií, alobalem či pokličkou a dejte do chladu tak na dvě hodinky, pokud vás honí čas nevadí, maso udělejte rovnou, i tak je to dobré.
4
Maso potom upečte na grilu, ale pokud nemáte gril, rozpalte pánev bez tuku. Položte na ní alobal a "grilujte" na alobalu po obou stranách. Pokud je potřeba, alobal při "grilování" několikrát vyměnte.