výborné, s přítelem nám to moc chutná... :-) jen tu bazalku dávám vždycky čerstvou... někdy ale podvádím a když nemám mozzarelu tak dám kousíček balkánského sýra... v tom případě pak nesolím
Caprese mám taky moc ráda, když mám malá cherry rajčátka, tak to vše jen pokrájím na kostičky. Hezky taky vypadá, když se napichuje na špejle, třeba na různé párty, viz fotky. ;-)
Velice chutné a jednoduché, vynechávám pepř a sůl a místo toho přidávám koření Tzatziki od Sindibáda. S čerstvou bazalkou chutná nejlépe :)
Osvezujici jidlo, balsamico vynechavam. Pokud budete mit moznost, doporucuji vyzkouset s mozzarellou z buvoliho mleka... <:-)
V horkém letním počasí oblíbená klasika ;-)
Sice jsem neměla po ruce balzamikový ocet, ale i tak je to famózní, přítel byl nadšený, díky! Určitě doporučuji ty černé olivy, co o nich píše Danny :)
Pani Vladislava, nerobte také chute, kto to má vydržať?
Mozzarellka s rajčátky prostě nemá konkurenci :-), já přidávám ještě na plátky nakrájený česnek a je to příjemně aromatické a hlavně zdravé. Občasná variace namísto oliváče - sezamový olej je velmi příjemná změna s příchutí oříšku :-) Vyzkoušejte!!A čerstvá bazalka k tomu - to je prostě příjemná nutnost :-)
Tak tento salat bych mohla mit k veceri kazdy den:-)) A bazalku pouzivam vyhradne cerstvou.
italská klasika- já přidávám ještě zelené pesto, tak půl lžičky na každý plátek rajčete, záleží na chuti. Koření dávám směs tzatziki. Dělám to často k večeři a rodina to miluje!
Do salátu Caprese musí přijít černé olivy,jinak to není salát Caprese!
Andreo, rajčata se používají v tomto receptu čerstvá. A bazalku používám také jenom čerstvou.
Ahoj může mi prosím někdo poradit jak se dělají ty sušená rajčata? Dík moc Andrea
Vynikající;-)
Je to opravdu moc dobré, rychlé a osvěžující, ale používám pouze čerstvou bazalku, kterou mozzarelu a rajčata prokládám.