• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Caprese
Napište svůj komentář k receptu

Caprese

autor: Nimue
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Caprese
Caprese
Caprese
Caprese
Caprese
Caprese
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      lžička olivový olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka sušená i čerstvá
    • 1
      balíček mozzarella
    • 1
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem. Podle chuti osolíme a opepříme. Velmi důležitá je také bazalka, kterou přidáme v hojné míře a při sypání podrtíme mezi prsty, aby vzniklo její aroma. Celé to můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky.

RADA: Druhy octů a jejich využití

2
Jak prosté a chutné!

RADA: Jak udržet bazalku svěží po celý rok?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Caprese ala Míša

Caprese ala Míša

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Salát Caprese s olivami

Salát Caprese s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 6. 2014 14:31

    výborné, s přítelem nám to moc chutná... :-) jen tu bazalku dávám vždycky čerstvou... někdy ale podvádím a když nemám mozzarelu tak dám kousíček balkánského sýra... v tom případě pak nesolím

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 27. 9. 2011 11:31

    Caprese mám taky moc ráda, když mám malá cherry rajčátka, tak to vše jen pokrájím na kostičky. Hezky taky vypadá, když se napichuje na špejle, třeba na různé párty, viz fotky. ;-)

  • Petra | 21. 6. 2011 13:16

    Velice chutné a jednoduché, vynechávám pepř a sůl a místo toho přidávám koření Tzatziki od Sindibáda. S čerstvou bazalkou chutná nejlépe :)

  • pippiva
    pippiva | 24. 5. 2011 14:05

    Osvezujici jidlo, balsamico vynechavam. Pokud budete mit moznost, doporucuji vyzkouset s mozzarellou z buvoliho mleka... <:-)

  • Ladia - | 26. 6. 2010 22:10

    V horkém letním počasí oblíbená klasika ;-)

  • Eva J. | 2. 6. 2009 19:57

    Sice jsem neměla po ruce balzamikový ocet, ale i tak je to famózní, přítel byl nadšený, díky! Určitě doporučuji ty černé olivy, co o nich píše Danny :)

  • Tereza - | 13. 6. 2007 15:38

    Pani Vladislava, nerobte také chute, kto to má vydržať?

  • Vladislava Machulová | 13. 6. 2007 15:17

    Mozzarellka s rajčátky prostě nemá konkurenci :-), já přidávám ještě na plátky nakrájený česnek a je to příjemně aromatické a hlavně zdravé. Občasná variace namísto oliváče - sezamový olej je velmi příjemná změna s příchutí oříšku :-) Vyzkoušejte!!A čerstvá bazalka k tomu - to je prostě příjemná nutnost :-)

  • Linda Klein | 20. 3. 2007 10:22

    Tak tento salat bych mohla mit k veceri kazdy den:-)) A bazalku pouzivam vyhradne cerstvou.

  • Blanka Jarošová | 7. 2. 2007 17:49

    italská klasika- já přidávám ještě zelené pesto, tak půl lžičky na každý plátek rajčete, záleží na chuti. Koření dávám směs tzatziki. Dělám to často k večeři a rodina to miluje!

  • Danny | 24. 7. 2006 09:49

    Do salátu Caprese musí přijít černé olivy,jinak to není salát Caprese!

  • luckymili | 9. 7. 2006 11:39

    Andreo, rajčata se používají v tomto receptu čerstvá. A bazalku používám také jenom čerstvou.

  • Andrea Petránová | 7. 7. 2006 10:28

    Ahoj může mi prosím někdo poradit jak se dělají ty sušená rajčata? Dík moc Andrea

  • Jana | 25. 1. 2006 14:39

    Vynikající;-)

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 10:09

    Je to opravdu moc dobré, rychlé a osvěžující, ale používám pouze čerstvou bazalku, kterou mozzarelu a rajčata prokládám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Caprese Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Zdravě i chutně Ze sýra Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Mozzarella Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
33
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
29
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
27
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší horká čokoláda!
21
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino poháry
Cappuccino poháry
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
Caprese ala Míša
Caprese ala Míša
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
  • Recepty.cz
  • Caprese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact