Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem. Podle chuti osolíme a opepříme. Velmi důležitá je také bazalka, kterou přidáme v hojné míře a při sypání podrtíme mezi prsty, aby vzniklo její aroma. Celé to můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky.
výborné, s přítelem nám to moc chutná... :-) jen tu bazalku dávám vždycky čerstvou... někdy ale podvádím a když nemám mozzarelu tak dám kousíček balkánského sýra... v tom případě pak nesolím
Caprese mám taky moc ráda, když mám malá cherry rajčátka, tak to vše jen pokrájím na kostičky. Hezky taky vypadá, když se napichuje na špejle, třeba na různé párty, viz fotky. ;-)
Petra
|21. 6. 2011 13:16
Velice chutné a jednoduché, vynechávám pepř a sůl a místo toho přidávám koření Tzatziki od Sindibáda. S čerstvou bazalkou chutná nejlépe :)
Osvezujici jidlo, balsamico vynechavam. Pokud budete mit moznost, doporucuji vyzkouset s mozzarellou z buvoliho mleka... <:-)
Ladia -
|26. 6. 2010 22:10
V horkém letním počasí oblíbená klasika ;-)
Eva J.
|2. 6. 2009 19:57
Sice jsem neměla po ruce balzamikový ocet, ale i tak je to famózní, přítel byl nadšený, díky! Určitě doporučuji ty černé olivy, co o nich píše Danny :)
Tereza -
|13. 6. 2007 15:38
Pani Vladislava, nerobte také chute, kto to má vydržať?
Vladislava Machulová
|13. 6. 2007 15:17
Mozzarellka s rajčátky prostě nemá konkurenci :-), já přidávám ještě na plátky nakrájený česnek a je to příjemně aromatické a hlavně zdravé. Občasná variace namísto oliváče - sezamový olej je velmi příjemná změna s příchutí oříšku :-) Vyzkoušejte!!A čerstvá bazalka k tomu - to je prostě příjemná nutnost :-)
Linda Klein
|20. 3. 2007 10:22
Tak tento salat bych mohla mit k veceri kazdy den:-)) A bazalku pouzivam vyhradne cerstvou.
Blanka Jarošová
|7. 2. 2007 17:49
italská klasika- já přidávám ještě zelené pesto, tak půl lžičky na každý plátek rajčete, záleží na chuti. Koření dávám směs tzatziki. Dělám to často k večeři a rodina to miluje!
Danny
|24. 7. 2006 09:49
Do salátu Caprese musí přijít černé olivy,jinak to není salát Caprese!
luckymili
|9. 7. 2006 11:39
Andreo, rajčata se používají v tomto receptu čerstvá. A bazalku používám také jenom čerstvou.
Andrea Petránová
|7. 7. 2006 10:28
Ahoj může mi prosím někdo poradit jak se dělají ty sušená rajčata? Dík moc Andrea
Jana
|25. 1. 2006 14:39
Vynikající;-)
Marie Horáková
|24. 1. 2006 10:09
Je to opravdu moc dobré, rychlé a osvěžující, ale používám pouze čerstvou bazalku, kterou mozzarelu a rajčata prokládám.