lžíce
capuccino
příchuť dle vlastní chuti: clasic, latte, čokoládové, lískooříškové... cca
Dále dle chuti
sušenky
máslové, karamelové lotus...
smetana ke šlehání
capuccino
nebo kakao na přízdobu
kávový likér
nebo rum...
cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu
1
Smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem téměř dotuha, přidáme mascarpone (lze použít i tvaroh nebo smetanovou domácí lučinu) a vše došleháme na hladký krém.
2
Krémem pak plníme poháry, sklenice, misky či skleničky, kdy vrstvy krému prokládáme dle chuti a fantazie například piškoty máčenými v kávě či likéru, drcenými nebo nalámanými sušenkami pokapanými kávou nebo likérem...
3
\\
4
Do tříčtvrtin naplněné poháry uložíme do chladna proležet a vychladit. Před podáváním dozdobíme dle chuti šlehačkou, kopečkem zakysané smetany... posypeme jemně cappuccinem, strouhanou čokoládou nebo kakaem... vše dle vlastní chuti.