lžíce
capuccino
dle chuti, čokoládové, latte, moccacino...
70
g
moučkový cukr
1
ks
vanilkový cukr
1
ks
žloutek
Poleva
2
ks
žloutky
100
g
moučkový cukr
cca
vanilkové aroma
Krém
180
g
máslo
cca
100
g
moučkový cukr
1
ks
vanilkový cukr
capuccino
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny. Pak těsto opět propracujeme a na pomoučněném vále vyválíme z těsta zhruba 3 - 4 mm nízký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka, která skládáme na plech s pečícím papírem. Dle velikosti plechu budeme mít koleček na 2 - 2,5 plechu. Ty pak upečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova.
2
Krém: změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny, pak dle chuti přidáme a zašleháme tolik suchého cappuccina, aby nám byla chuť krému příjemná. (1 - 1,5 lžíce, dle druhu) . Krémem pak mažeme a slepujeme kolečka.
3
Žloutková poleva: žloutky dáme do misky, přidáme kapku vanilkového aroma, přisypeme moučkový cukr a třeme do hladké husté pěny, kterou pak potíráme vrchní kolečka, která můžeme ještě dle chuti dozdobit čokoládovým sypáním, špetkou jemně mleté kávy... množství moučkového cukru záleží na velikosti žloutků. Po zaschnutí polevy můžeme uložit cukroví do krabiček.