• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cannoli s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Cannoli s čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Cannoli patří mezi italské cukrárenské speciality, které byste si při návštěvě této jižanské země neměli nechat ujít. Tento smažený dezert pochází ze Sicílie a je skutečnou delikatesou. Jemný křupavý korpus ve tvaru trubiček skvěle doplňuje jemný krém z ricotty, který bývá často na otevřených koncích ještě obalen nasekanými pistáciemi či doplněn čerstvými malinami. Je to zkrátka dezert, na který hned tak nezapomenete.

Suroviny

24 porce
    • 100
      g čokoláda 70%
    • 2
      ks vejce L
    • 60
      ml víno marsala (nebo jiné dezertní víno)
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 250
      g hladká mouka 00 + na pomoučnění
    • 1
      ks bílek
    • 1
      l olej na smažení
    • cukr moučka na poprášení
  • Náplň
    • 600
      g ricotta
    • 160
      g cukr moučka
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička voda z pomerančových květů nebo voňavý sirup

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu nasekejte na kousky. Vejce prošlehejte s vínem a olejem, postupně zapracujte mouku. Těsto hněťte, dokud nezíská hladkou konzistenci, ke konci do něj zapracujte čokoládu. Pak ho zabalte do fólie a nechte odpočinout při pokojové teplotě - minimálně 30 minut, nejlépe 1 hodinu.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Ricottu našlehejte dohladka s cukrem, vanilkovým extraktem a pomerančovou vodou nebo sirupem, odložte do ledničky. Kovové trubičky pomoučněte a bílek rozšlehejte. Z těsta utvořte váleček o průměru asi 4 cm, pak jej nožem rozkrájejte na 24 dílů a z nich vytvořte kuličky. Na pomoučněné ploše z každé vyválejte placku silnou asi 2 mm a obtočte ji kolem trubičky, konce spojíte tak, že je potřete bílkem a přimáčknete k sobě.
3
Ve velkém širokém kastrolu rozehřejte olej, opatrně do něj vkládejte cannoli a smažte je dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky a nechte 2 až 3 minuty chladnout, potom je opatrně stáhněte z trubiček.

RADA: Smažení koblih a jiných sladkostí

4
Cannoli naplňte krémem pomocí cukrářského sáčku s širokou špičkou. Pocukrujte a podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Čokoládové crinkles

Čokoládové crinkles

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Smažení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Cukr Hladká mouka Olej Olivový olej Ricotta Vanilkový extrakt Vejce Víno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Cannelloni s houbami a rajčatovou…
Cannelloni se špenátem
Cannelloni se špenátem
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Caponata
Caponata
Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino poháry
Cappuccino poháry
  • Recepty.cz
  • Cannoli s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact