Italské těstoviny zvané cannelloni se obvykle servírují plněné nějakou dobrou směsí. V našem receptu to bude ricotta smíchaná se špenátem, bazalkou a česnekem. Zapékané s rajčatovou omáčkou a parmazánem jsou vynikající.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Do misky dejte ricottu, přidejte nasekaný špenát, bazalku, prolisovaný česnek a muškátový oříšek. Osolte, opepřete a promíchejte.
Do zapékací misky nalijte polovinu rajčat, osolte a opepřete. Naskládejte na ně ruličky lasagní (spojem dospodu). Zalijte zbylými rajčaty a posypte parmazánem. Pečte v troubě 20 minut a ihned podávejte.
4
Tip: Místo čerstvých lasagní můžete rovnou použít sušené cannelloni, pak je nejlepší přendat náplň do cukrářského sáčku se širokou špičkou a naplnit je takto.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)