• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Canneloni se špenátem a ricottou
Napište svůj komentář k receptu

Canneloni se špenátem a ricottou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Italské těstoviny zvané cannelloni se obvykle servírují plněné nějakou dobrou směsí. V našem receptu to bude ricotta smíchaná se špenátem, bazalkou a česnekem. Zapékané s rajčatovou omáčkou a parmazánem jsou vynikající.

Suroviny

2 porce
    • 300
      g ricotta
    • 125
      g baby špenát
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 6
      plátek lasagne čerstvé
    • 300
      g sekaná rajčata
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Do misky dejte ricottu, přidejte nasekaný špenát, bazalku, prolisovaný česnek a muškátový oříšek. Osolte, opepřete a promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Jednotlivé plátky lasagní potřete 2 až 3 lžícemi náplně a zarolujte.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

3
Do zapékací misky nalijte polovinu rajčat, osolte a opepřete. Naskládejte na ně ruličky lasagní (spojem dospodu). Zalijte zbylými rajčaty a posypte parmazánem. Pečte v troubě 20 minut a ihned podávejte.
4
Tip: Místo čerstvých lasagní můžete rovnou použít sušené cannelloni, pak je nejlepší přendat náplň do cukrářského sáčku se širokou špičkou a naplnit je takto.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s hráškem a sýry

Těstoviny s hráškem a sýry

Těstoviny s restovanou zeleninou

Těstoviny s restovanou zeleninou

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Bazalka Česnek Lasagne Muškátový oříšek Pepř mletý Ricotta Sekaná rajčata Strouhaný parmazán Sůl

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

43
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
32
Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní…
31
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s…
26
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
"Orgasmus"
"Orgasmus"

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a…
Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Cannelloni s houbami a rajčatovou…
Cannelloni se špenátem
Cannelloni se špenátem
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Caponata
Caponata
Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino koláčky - cukroví
  • Recepty.cz
  • Canneloni se špenátem a ricottou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact