• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Cannelloni se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cannelloni se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cannelloni se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 800
      g špenát nebo 450g mraženého
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 50
      g parmazán
  • Rajčatová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 700
      g rajčata nebo velká plechovka loupaných rajčat
  • Bílá omáčka
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme.
2
Tvaroh smícháme s vejcem, přidáme vychladlý špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
3
Rajčatová omáčka: spařená rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata a povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme.
4
Bílá omáčka: mouku opražíme na rozpuštěném másle. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
5
Cannelloni uvaříme podle návodu na obalu. Naplníme špenátovou směsí a vložíme do vymazané zapékací formy. Přelijeme nejdříve rajčatovou a potom bílou omáčkou. Posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 35-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Zapečené cannelloni z trouby v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 30. 12. 2008 09:28

    Aha, tak děkuju, mrknu se po nich.

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:51

    Jarko, Terezka má pravdu, kupuju je v Albertu

  • Tereza J. | 29. 12. 2008 20:26

    Jarka, v Čechách dostať cannelloni určite u Alberta, videla som ich aj v Tescu, ale aj v bežných potravinách som ich videla, u dcéry v Roztokách ich v samoške majú skoro vždy

  • Jarka O. | 29. 12. 2008 19:33

    Terezko, já jsem cannelloni dělala poprvé, přivezla jsem si je v létě z Itálie a už bylo potřeba je zpracovat. U nás se nikde nedostanou koupit :-/ Ale to s tím nepředvářením mě napadlo hned, je to jako u lasagní.

  • Tereza J. | 29. 12. 2008 18:20

    Jarka, cannelloni tiež dopredu nevarím, rovnako ako lasagne sa plnia nevarené, uvaria sa počas pečenia v omáčke.

  • Olga . | 28. 12. 2008 20:16

    No, je možné to připravit i z lasagní které by asi bylo dobré před rolováním uvařit :-))) na rozdíl od cannelloni. ... Jen bych doplnil že cannelloni se dobře plní sáčkem se širokou špičkou. A za to dopředu vařené potrubí dávám 4 :-)(

  • Jarka O. | 28. 12. 2008 19:19

    Dnes jsem dělala k obědu, bylo to výborné. Cannelloni jsem ale nepředvářela, plnila jsem suché. Na dno pekáčku jsem nalila rajčatovou omáčku, do ní vmáčkla naplněné trubky a zalila bešamelem a posypala sýrem. Když je dost šťavnatá náplň a dost omáčky, není třeba předvářet. Myslím, že měkké by se i hůře plnily. Za 1 :-))

  • Tereza J. | 21. 12. 2008 08:43

    Cannelloni boli výborné, kombinácia tvarohu a špenátu je vyladená, skutočne chutilo. Robila som už dávnejšie, ale až teraz som si spomenula, že som k tomu nenapísala komentár. Je to za 1:)))

  • Gabriela B | 1. 2. 2006 11:17

    To záleží na troubě. Já je většinou zapékám asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

  • Zuzana | 31. 1. 2006 14:58

    Pri kolika stupnich se to pece?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Parmazán Pepř mletý Rajčata Špenát Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
20
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
20
Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a…
Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Cannelloni s houbami a rajčatovou…
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Caponata
Caponata
  • Recepty.cz
  • Cannelloni se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact