• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cannelloni se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Cannelloni se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cannelloni se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 800
      g špenát nebo 450g mraženého
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 50
      g parmazán
  • Rajčatová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 700
      g rajčata nebo velká plechovka loupaných rajčat
  • Bílá omáčka
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme.
2
Tvaroh smícháme s vejcem, přidáme vychladlý špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
3
Rajčatová omáčka: spařená rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata a povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme.
4
Bílá omáčka: mouku opražíme na rozpuštěném másle. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
5
Cannelloni uvaříme podle návodu na obalu. Naplníme špenátovou směsí a vložíme do vymazané zapékací formy. Přelijeme nejdříve rajčatovou a potom bílou omáčkou. Posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 35-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Zapečené cannelloni z trouby v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 30. 12. 2008 09:28

    Aha, tak děkuju, mrknu se po nich.

  • ladislava staffenová | 29. 12. 2008 20:51

    Jarko, Terezka má pravdu, kupuju je v Albertu

  • Tereza J. | 29. 12. 2008 20:26

    Jarka, v Čechách dostať cannelloni určite u Alberta, videla som ich aj v Tescu, ale aj v bežných potravinách som ich videla, u dcéry v Roztokách ich v samoške majú skoro vždy

  • Jarka O. | 29. 12. 2008 19:33

    Terezko, já jsem cannelloni dělala poprvé, přivezla jsem si je v létě z Itálie a už bylo potřeba je zpracovat. U nás se nikde nedostanou koupit :-/ Ale to s tím nepředvářením mě napadlo hned, je to jako u lasagní.

  • Tereza J. | 29. 12. 2008 18:20

    Jarka, cannelloni tiež dopredu nevarím, rovnako ako lasagne sa plnia nevarené, uvaria sa počas pečenia v omáčke.

  • Olga . | 28. 12. 2008 20:16

    No, je možné to připravit i z lasagní které by asi bylo dobré před rolováním uvařit :-))) na rozdíl od cannelloni. ... Jen bych doplnil že cannelloni se dobře plní sáčkem se širokou špičkou. A za to dopředu vařené potrubí dávám 4 :-)(

  • Jarka O. | 28. 12. 2008 19:19

    Dnes jsem dělala k obědu, bylo to výborné. Cannelloni jsem ale nepředvářela, plnila jsem suché. Na dno pekáčku jsem nalila rajčatovou omáčku, do ní vmáčkla naplněné trubky a zalila bešamelem a posypala sýrem. Když je dost šťavnatá náplň a dost omáčky, není třeba předvářet. Myslím, že měkké by se i hůře plnily. Za 1 :-))

  • Tereza J. | 21. 12. 2008 08:43

    Cannelloni boli výborné, kombinácia tvarohu a špenátu je vyladená, skutočne chutilo. Robila som už dávnejšie, ale až teraz som si spomenula, že som k tomu nenapísala komentár. Je to za 1:)))

  • Gabriela B | 1. 2. 2006 11:17

    To záleží na troubě. Já je většinou zapékám asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

  • Zuzana | 31. 1. 2006 14:58

    Pri kolika stupnich se to pece?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Parmazán Pepř mletý Rajčata Špenát Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Slané cukroví

Slané cukroví

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

218
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
126
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
115
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
101
Skořicový elixír
Skořicový elixír
100
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
AHA.cz Velký přešlap Pavlové? Česko rozděleno na dva tábory

Velký přešlap Pavlové? Česko rozděleno na dva tábory

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao před životním koncertem ve vyprodaném Edenu: Ostříhal se »na Jágra«

Ben Cristovao před životním koncertem ve vyprodaném Edenu: Ostříhal se »na Jágra«

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Další doporučené recepty:

Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a…
Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Cannelloni s houbami a rajčatovou…
Canneloni se špenátem a ricottou
Canneloni se špenátem a ricottou
Cannoli s čokoládou
Cannoli s čokoládou
Caponata
Caponata
  • Recepty.cz
  • Cannelloni se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact