Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na olivovém oleji. Přidejte citronovou šťávu a nechte 2 minutky provařit. Veškerou tekutinu z hub dejte pak stranou, houby smíchejte s ricottou a většinou bazalky, osolte a opepřete.
2
Na každý plátek uvařených plátků lasagní umístěte 1 lžíci houbové směsi a zarolujte. Umístěte do větší vymazané zapékací mísy.
3
Smíchejte rajčata s plechovky se zbytkem prolisovaného česneku, bylinkami, solí a pepřem. Přidejte tekutinu z hub, pokud máte. Zarolované lasagne - cannelloni zalijte račatovou směsí. Posypte nastrouhanou mozzarellou a 25-30 minut pečte na 180°C.