Tvaroh, vejce a dvě lžíce parmezánu utřeme dohladka, vmícháme cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a opepříme. Brokolici očistíme, opereme a rozebereme na růžičky. Ve vroucí osolené vodě je 5 minut blanšírujeme. Necháme okapat. Brokolici narovnáme do zapékací misky. Sáček s větší trubičkou naplníme tvarohem, kterým naplníme cannelloni. Ty poté rozložíme na brokolici.
2
Na rozehřátém tuku zpěníme mouku. Za stálého míchání podlijeme mlékem, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme. Vmícháme zbylý parmazán. Omáčku ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a nalijeme ji na těstoviny s brokolicí. Zapékáme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3). Podáváme horké přímo v zapékací míse.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
HANKA LINHART
|3. 7. 2005 10:42
Nechapu proc to nikdo jeste nezkusil naplnit masovou smesi.Je to vyborne a chutna to fantasticky. HANKA AUSTRALIA.
Hanka LINHART
|13. 6. 2005 04:29
Cannelloni jsou vyborne plnene take husci masovou smesi,neco jako spagety bollonese,anebo masova smes lasane.Je to opravdu vyborne.[Nezapomente napln musi byt husta] HANKA- AUSTRALIA. Dobrou chut.
Lucka
|18. 8. 2004 13:17
výborné, pro ty kdo nemá rád nebo nemůže mléko lze omáčka udělat jen ze smetany a sýra.