• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Candát s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Candát je výborná ryba s jemným masem a minimem kostí. Jako přílohu si k němu dejte hráškové pyré a orestovaný chřest. Tato lehká večeře potěší nejen mlsné jazýčky, ale i příznivce zdravého stravování.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo (1 k candátovi + 1 k restování chřestu)
    • sůl
    • olivový olej na pánev
    • hladká mouka na pomoučnění
    • pepř mletý
    • 150
      g hrášek vyloupaný
    • 8
      ks chřest zelený
    • 600
      g candát filety
    • 8
      ks bílý chřest
    • hrubá sůl
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek másla.

RADA: Jak jednoduše připravit ryby

2
Chřesty oloupejte, odřízněte dřevnaté konce a vložte do vroucí osolené vody s troškou cukru. Krátce povařte. Hrášek vařte zvlášť asi 2 minuty, slijte a zchlaďte. Na másle orestujte chřest společně s hráškem.
3
Připravte si hráškové pyré: na másle zpěňte cibuli nasekanou na kostičky, zalijte vývarem, přidejte mražený hrášek a 3 minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte. Propasírujte do hladkého krému.

RADA: Jak se zbavit rybího zápachu po vaření

4
Na talíř servírujte nejdříve hráškové pyré, pak chřest, hrášek a navrch položte filety candáta. Ozdobte nasucho opraženými piniovými oříšky, řebříčkem nebo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát v papilotě

Candát v papilotě

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Restování Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest Candát Chřest Cukr krupice Hladká mouka Hrášek Hrubá sůl Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
25
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
24
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
22
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
Candát v papilotě
Candát v papilotě
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
  • Recepty.cz
  • Candát s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact