• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Candát s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Candát s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Candát je výborná ryba s jemným masem a minimem kostí. Jako přílohu si k němu dejte hráškové pyré a orestovaný chřest. Tato lehká večeře potěší nejen mlsné jazýčky, ale i příznivce zdravého stravování.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo (1 k candátovi + 1 k restování chřestu)
    • sůl
    • olivový olej na pánev
    • hladká mouka na pomoučnění
    • pepř mletý
    • 150
      g hrášek vyloupaný
    • 8
      ks chřest zelený
    • 600
      g candát filety
    • 8
      ks bílý chřest
    • hrubá sůl
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek másla.

RADA: Jak jednoduše připravit ryby

2
Chřesty oloupejte, odřízněte dřevnaté konce a vložte do vroucí osolené vody s troškou cukru. Krátce povařte. Hrášek vařte zvlášť asi 2 minuty, slijte a zchlaďte. Na másle orestujte chřest společně s hráškem.
3
Připravte si hráškové pyré: na másle zpěňte cibuli nasekanou na kostičky, zalijte vývarem, přidejte mražený hrášek a 3 minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte. Propasírujte do hladkého krému.

RADA: Jak se zbavit rybího zápachu po vaření

4
Na talíř servírujte nejdříve hráškové pyré, pak chřest, hrášek a navrch položte filety candáta. Ozdobte nasucho opraženými piniovými oříšky, řebříčkem nebo petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát v papilotě

Candát v papilotě

Ryba v housce

Ryba v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Restování Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest Candát Chřest Cukr krupice Hladká mouka Hrášek Hrubá sůl Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

37
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Chilli con carne
Chilli con carne
30
Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Chlebíčky s pečenou dýní…
19
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
18
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na páře s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
Candát v papilotě
Candát v papilotě
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
  • Recepty.cz
  • Candát s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact