Pokud přemýšlíte, co si připravit k večeři, vyzkoušejte tento výtečný recept na candáta polévaného horkým máslem podle časopisu F.O.O.D. Filety se díky této úpravě nevysuší a zůstanou dokonale šťavnaté.
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Kopr nasekejte.
V pánvi, do níž se vedle sebe vejdou všechny filety, rozpusťte dvě lžíce másla.
Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní filety kůží dolů. Přidejte tymián a lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Ryby opékejte zprudka asi 1 minutu. Poté pánev nakloňte, lžící naberte horké zpěněné máslo a filety jím postupně přelévejte.
Občas pánev postavte na plotnu, aby se máslo prohřálo, a pak dál polévejte. Jak se bude rybí maso tepelně upravovat, začne měnit barvu. Uvnitř bude nakonec růžové a šťavnaté. Filety polévejte asi 3 minuty.
Ryby opatrně vyjměte z pánve a zakryjte alobalem, aby nevychladly. Do výpeku přidejte lžíci másla, vsypte fenykl a zprudka restujte asi 2 minuty. Poté na minutu přidejte ředkvičky. Osolte a opepřete. Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte filety candáta, vše zasypte koprem a zakápněte citronem. Podávejte s omáčkou umíchanou z jogurtu, nasekaných cibulek, kopru, oleje, pepře a soli.