• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Napište svůj komentář k receptu

Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud přemýšlíte, co si připravit k večeři, vyzkoušejte tento výtečný recept na candáta polévaného horkým máslem podle časopisu F.O.O.D. Filety se díky této úpravě nevysuší a zůstanou dokonale šťavnaté.

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks filety candáta (celkem 300-400 g)
    • 2
      ks fenykl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 5
      snítka kopr
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř
    • citron na dokončení
  • Omáčka
    • 140
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce kopr nasekaný
    • 1
      lžíce olivový olej
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Kopr nasekejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
V pánvi, do níž se vedle sebe vejdou všechny filety, rozpusťte dvě lžíce másla. Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní filety kůží dolů. Přidejte tymián a lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Ryby opékejte zprudka asi 1 minutu. Poté pánev nakloňte, lžící naberte horké zpěněné máslo a filety jím postupně přelévejte. Občas pánev postavte na plotnu, aby se máslo prohřálo, a pak dál polévejte. Jak se bude rybí maso tepelně upravovat, začne měnit barvu. Uvnitř bude nakonec růžové a šťavnaté. Filety polévejte asi 3 minuty.

RADA: Máslo bez lednice

3
Ryby opatrně vyjměte z pánve a zakryjte alobalem, aby nevychladly. Do výpeku přidejte lžíci másla, vsypte fenykl a zprudka restujte asi 2 minuty. Poté na minutu přidejte ředkvičky. Osolte a opepřete. Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte filety candáta, vše zasypte koprem a zakápněte citronem. Podávejte s omáčkou umíchanou z jogurtu, nasekaných cibulek, kopru, oleje, pepře a soli.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát s chřestem

Candát s chřestem

Candát v papilotě

Candát v papilotě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Fenykl Filety Jarní cibulka Kopr Máslo Olivový olej Řecký jogurt - pravý Ředkvička Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Super koblížky

Super koblížky

Zavařování hub

Zavařování hub

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Fofr perník

Fofr perník

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
38
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
34
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
31
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
26
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní…
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact