• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Napište svůj komentář k receptu

Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud přemýšlíte, co si připravit k večeři, vyzkoušejte tento výtečný recept na candáta polévaného horkým máslem podle časopisu F.O.O.D. Filety se díky této úpravě nevysuší a zůstanou dokonale šťavnaté.

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks filety candáta (celkem 300-400 g)
    • 2
      ks fenykl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 5
      snítka kopr
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř
    • citron na dokončení
  • Omáčka
    • 140
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce kopr nasekaný
    • 1
      lžíce olivový olej
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Kopr nasekejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
V pánvi, do níž se vedle sebe vejdou všechny filety, rozpusťte dvě lžíce másla. Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní filety kůží dolů. Přidejte tymián a lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Ryby opékejte zprudka asi 1 minutu. Poté pánev nakloňte, lžící naberte horké zpěněné máslo a filety jím postupně přelévejte. Občas pánev postavte na plotnu, aby se máslo prohřálo, a pak dál polévejte. Jak se bude rybí maso tepelně upravovat, začne měnit barvu. Uvnitř bude nakonec růžové a šťavnaté. Filety polévejte asi 3 minuty.

RADA: Máslo bez lednice

3
Ryby opatrně vyjměte z pánve a zakryjte alobalem, aby nevychladly. Do výpeku přidejte lžíci másla, vsypte fenykl a zprudka restujte asi 2 minuty. Poté na minutu přidejte ředkvičky. Osolte a opepřete. Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte filety candáta, vše zasypte koprem a zakápněte citronem. Podávejte s omáčkou umíchanou z jogurtu, nasekaných cibulek, kopru, oleje, pepře a soli.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát s chřestem

Candát s chřestem

Candát v papilotě

Candát v papilotě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Fenykl Filety Jarní cibulka Kopr Máslo Olivový olej Řecký jogurt - pravý Ředkvička Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

59
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
32
Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Paprikové (nejen)…
30
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí…
29
Jablečný chlebíček s čokoládou a rumem
Jablečný chlebíček s…
27
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Listové řezy s vanilkovo…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní…
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact