• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Napište svůj komentář k receptu

Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud přemýšlíte, co si připravit k večeři, vyzkoušejte tento výtečný recept na candáta polévaného horkým máslem podle časopisu F.O.O.D. Filety se díky této úpravě nevysuší a zůstanou dokonale šťavnaté.

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks filety candáta (celkem 300-400 g)
    • 2
      ks fenykl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 5
      snítka kopr
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř
    • citron na dokončení
  • Omáčka
    • 140
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce kopr nasekaný
    • 1
      lžíce olivový olej
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Kopr nasekejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
V pánvi, do níž se vedle sebe vejdou všechny filety, rozpusťte dvě lžíce másla. Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní filety kůží dolů. Přidejte tymián a lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Ryby opékejte zprudka asi 1 minutu. Poté pánev nakloňte, lžící naberte horké zpěněné máslo a filety jím postupně přelévejte. Občas pánev postavte na plotnu, aby se máslo prohřálo, a pak dál polévejte. Jak se bude rybí maso tepelně upravovat, začne měnit barvu. Uvnitř bude nakonec růžové a šťavnaté. Filety polévejte asi 3 minuty.

RADA: Máslo bez lednice

3
Ryby opatrně vyjměte z pánve a zakryjte alobalem, aby nevychladly. Do výpeku přidejte lžíci másla, vsypte fenykl a zprudka restujte asi 2 minuty. Poté na minutu přidejte ředkvičky. Osolte a opepřete. Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte filety candáta, vše zasypte koprem a zakápněte citronem. Podávejte s omáčkou umíchanou z jogurtu, nasekaných cibulek, kopru, oleje, pepře a soli.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát s chřestem

Candát s chřestem

Candát v papilotě

Candát v papilotě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Fenykl Filety Jarní cibulka Kopr Máslo Olivový olej Řecký jogurt - pravý Ředkvička Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

220
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
134
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
127
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
110
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
79
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní…
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact