• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Napište svůj komentář k receptu

Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud přemýšlíte, co si připravit k večeři, vyzkoušejte tento výtečný recept na candáta polévaného horkým máslem podle časopisu F.O.O.D. Filety se díky této úpravě nevysuší a zůstanou dokonale šťavnaté.

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks filety candáta (celkem 300-400 g)
    • 2
      ks fenykl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 5
      snítka kopr
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř
    • citron na dokončení
  • Omáčka
    • 140
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce kopr nasekaný
    • 1
      lžíce olivový olej
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Kopr nasekejte.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
V pánvi, do níž se vedle sebe vejdou všechny filety, rozpusťte dvě lžíce másla. Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní filety kůží dolů. Přidejte tymián a lehce rozmáčknuté stroužky česneku. Ryby opékejte zprudka asi 1 minutu. Poté pánev nakloňte, lžící naberte horké zpěněné máslo a filety jím postupně přelévejte. Občas pánev postavte na plotnu, aby se máslo prohřálo, a pak dál polévejte. Jak se bude rybí maso tepelně upravovat, začne měnit barvu. Uvnitř bude nakonec růžové a šťavnaté. Filety polévejte asi 3 minuty.

RADA: Máslo bez lednice

3
Ryby opatrně vyjměte z pánve a zakryjte alobalem, aby nevychladly. Do výpeku přidejte lžíci másla, vsypte fenykl a zprudka restujte asi 2 minuty. Poté na minutu přidejte ředkvičky. Osolte a opepřete. Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte filety candáta, vše zasypte koprem a zakápněte citronem. Podávejte s omáčkou umíchanou z jogurtu, nasekaných cibulek, kopru, oleje, pepře a soli.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Candát s chřestem

Candát s chřestem

Candát v papilotě

Candát v papilotě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Fenykl Filety Jarní cibulka Kopr Máslo Olivový olej Řecký jogurt - pravý Ředkvička Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

461
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
67
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
29
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný marcipán), základní…
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
Candát a batátové pyré
Candát a batátové pyré
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s…
  • Recepty.cz
  • Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact