• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Candát na ruský způsob

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát na ruský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g candát (Očištěný)
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cibule
    • bobkový list
    • pepř celý
    • 2,50
      dl bílé víno
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce kaviár
    • 5
      dl smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger | 2. 5. 2009 13:49

    zkuste udělat candáta s domácí holandskou omáčkou..je to znamenité..Váš Zdeněk :-)

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 18:00

    Ladka, ďakujem za vysvetlenie. Zubáča samozrejme poznám. Vôbec by ma nenapadlo, že po česky je candát. ďakujem.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:48

    Zapomněla jsem na důležitou věc,vy totiž tu rybu určitě znáte pod názvem zubáč,že je to ono?:-))Trochu jsem přehlédla malinký jazykový rozdíl.Laďka

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:44

    Candát je dravá sladkovodní ryba se štikovitě protáhlým tělem. Dává přednost vyhřátým vodám a živí se především plevelnými rybami, přičemž si nekonkuruje se štikou. Ceněnou pochoutkou ve vyšší cenové relaci je maso dravého candáta. K dostání především ve specializovaných restauracích. Na pultech obchodů se objevuje jen velmi zřídka. Průměrná váha ryb je mezi 1,5 - 2,5 kg. Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek. Nejchutnější je pečený. To je opsáno z http://slovník vareni.cz a nemáte zač se omlouvat,NIKDO NA SVĚTĚ NEVÍ VŠECHNO A HLUPÁK JE TEN,KDO SE NEZEPTÁ,ALE DĚLÁ TRAPNĚ CHYTRÉHO:-))).Myslím,že každý z nás se rád něco dozví.Ladka

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 13:36

    Možno budem teraz vypadať ako začiatočník, aj keď som dávno-dávno v dôchodku, môže mi niekto povedať, čo je to "candát"? Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • marcela kucharova | 22. 6. 2008 12:13

    Je velice dobrý, doufám, že bude chutnat také mé rodině.

  • Sorrow | 25. 3. 2008 09:52

    dobry recept, doufám že mi projde u závěrečných kuchařských zkoušek, dik moc

  • Marcelka | 7. 9. 2007 11:04

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Candát Cibule Citron Hladká mouka Kaviár Máslo Pepř celý Rajský protlak Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Cuketový dort

Cuketový dort

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
21
Banánové toasty
Banánové toasty
17
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
14
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
13
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact